Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je Luko Zahovića izbral za najboljšega mladega nogometaša 1. SNL, za najboljšega nogometaša sezone pa je bil izbran Senijad Ibričić, ki igra pri Domžalah.


Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je za najboljšega nogometaša minule sezone izbral igralca NK Domžal, Senijada Ibričića. Luka Zahović pa je bil izbran za najboljšega mladega nogometaša 1. SNL.

Luka Zahović. Foto: Marko Pigac

Letos so tudi prvič izbrali najboljšo nogometašico 1. SŽNL, naziv pripada Lari Ivanuša ter najboljšega nogometaša 2. SNL, ki je postal Luka Bobičanec iz NK Mure.

Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.
 V letošnji sezoni so prvič najboljših enajst izbirale tudi nogometašice 1. SŽNL in nogometaši 2. SNL, so sporočili iz Spinsa.

V glasovanje za SPINS XI je bilo v tekmovalni sezoni 2017/2018 vključenih 167 igralcev 1. SNL, 246 nogometašev 2. SNL in 112 nogometašic 1. SŽNL.