Slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor bo tudi v prihodnje deloval tako kot doslej. Kot je na novinarski konferenci v Mariboru pojasnil predsednik kluba Drago Cotar, bodo delo tudi v prihodnje nadaljevali s športnim direktorjem slovenskih podprvakov Zlatkom Zahovičem.


Kljub ostrim besedam in napovedi odstopa športni direktor tako ostaja v nogometnem klubu Maribor. Večjih kadrovskih sprememb v klubu torej ne bo. Predsednik kluba Drago Cotar je namreč poudaril, da so se pogovorili in odločili, da bodo klub skupaj peljali naprej.

Nekoliko na hitro je danes, točno opoldne, nogometni klub Maribor pod tribunami Ljudskega vrta sklical novinarsko konferenco, na kateri je vodstvo kluba predstavilo aktualne klubske novice in prihodnje smernice delovanja kluba. Seveda je bilo že prej jasno, da bo govora predvsem o prihodnosti športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki je že pred časom napovedal svoj odhod in preko medijev uperil kar nekaj strupenih puščic proti predsedniku kluba Dragu Cotarju.

»Pogovorili smo se in odločili, da nadaljujemo sodelovanje,« je uvodoma povedal predsednik kluba Drago Cotar. S tem je naznanil, da funkcije v klubu ostajajo nespremenjene in dal težko pričakovan odgovor, da Zahovič kljub napovedim v klubu ostaja kot športni direktor.

Sicer je večino zanimalo predvsem dogajanje v preteklosti, od katerega so se vsi v klubu distancirali in poudarili, »da na današnji konferenci govorimo predvsem o prihodnosti kluba.« Morda so prav zaradi prihodnosti vsi akterji zagrizli v kislo jabolko in pozabili na pretekle dogodke, saj je Zahovič od svojega prihoda v klub leta 2007, nizal zgolj uspehe.

Od takrat pomagal k osvojitvi sedmih državnih naslovov, štirih pokalnih in štirih superpokalnih lovorik. Prav tako je bil klub z njim uspešen tudi v Evropi, kjer je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu evropske lige, enkrat pa tudi v izločilnih bojih tega tekmovanja.

Kaže, da v Ljudskem vrtu spet delujejo kot srečna družina, usmerjena v prihodnost. Zato ne čudi, da so na govorili predvsem o novi travnati površini Ljudskega vrta, prenovi stare tribune in dokončanjem podtribunja na severu in jugu. Misli vseh pa so osredotočene na jutrišnji dan, ko bo žreb parov kvalifikacij za ligo prvakov in ligo Evropa, kjer bodo letos ob uspešno zaključenih kvalifikacijah, lahko igrali nogometaši Maribora.

Sicer pa so na novinarski konferenci zbrani povedali še marsikaj zanimivega in svoj pogled na celotno zadevo. Več podrobnosti v prispevku:

Matej Regent