V slovenski nogometni ligi že nekaj časa nismo videli tako napetega dvoboja za prvaka lige. Maribor je na zadnjih tekmah dokazal zrelost in uspešno nabiral točke, s katerimi je dohitel Olimpijo na vrhu. A med tem, ko Bišćan poziva k enotnosti v ekipi, pri štajerskem prvaku ni vse tako mirno.


Namreč, že pred zaključkom sezone se je Zlatko Zahović odločil za spremembe v ekipi. Po poročanju časnika Delo, Mariborčani na igrišču sicer dihajo kot eno, a v zakulisju bi se naj na novo razporejale moči. Do močnega trenja naj bi prišlo med trenerjem Darkom Milaničem in športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, ki bojda ne govorita in ne sodelujeta več. Aktualni trener Mariborčanov naj bi se po Zahovićevi volji po koncu sezone z zajetno odškodnino poslovil, z njim pa naj bi »odletelo« še nekaj Zahovićevih nasprotnikov iz administracije. Stolčku novega trenerja vijoličnih je za enkrat najbližje Ante Šimundža.

Darko Milanić odhaja po sezoni? Foto: Pigac

Čeprav tudi v mariborskem taboru trdijo, da je vse v njihovih rokah, pa vendar takšni spori lahko negativno vplivajo na ostale udeležence. Kako bo spor med trenerjem in športnim direktorjem vplival na enotnost in razpoloženje igralcev, bomo videli že to soboto, ko se bo Maribor pomeril z ekipo iz Krškega.