Po včerajšnji zmagi madridskega Reala s 3 : 1 je trener Liverpoola Jürgen Klopp razkril, da je prvi zvezdnik rdečih Mo Salah utrpel resno poškodbo, zaradi katere je vprašljiv tudi njegov nastop na bližnjem mundialu v Rusiji.


»Gre za resno poškodbo. Trenutno je v bolnišnici. Ali gre za ključnico ali pa ramo. Ne kaže dobro. Res ne,« je dejal Klopp po tekmi.

Salah, ki je to sezono za Liverpool zabil 44 golov, je moral v solzah že po pol ure končati finale lige prvakov, potem ko ga je na tla spravil kapetan belih Sergio Ramos. Do tega trenutka so imeli rdeči na igrišču premoč, po šoku ob poškodbi Egipčana pa so izgubili tudi zavoljo dveh grobih napak vratarja Lorisa Kariusa; tudi ta je malo pred prvo napako (49. minuta) v glavo dobil komolec Ramosa, in izvrstnega Garetha Bala.

V žaru borbe za žogo je v dvoboju, ki je prej spominjal na rokoborbo, z branilcem Reala Ramosom, utrpel poškodbo ramena ali ključnice. Ta poškodba Salaha je po mnenju Kloppa ključen trenutek, ki je vplival na potek tekme: »Seveda je to preobrnilo potek tekme. Zavedam se, da če to rečeš po porazu, se zdi, da ne znaš športno izgubljati. A to je bil res grob prekršek Ramosa. To ni bil nogomet, to je bila rokoborba. Fantje so razumljivo doživeli šok.«

Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah. Foto: STA

Salah je olimpijski stadion v Kijevu zapustil z roko v opornici in ni želel govoriti z novinarji. Klopp je dodal, da je v nevarnosti tudi njegov nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki se bo začelo 14. junija. Prva tekma Egipta na mundialu je že prej kot čez tri tedne, ko se bo pomeril z Urugvajem.

»Želeli smo vse, dobili nič. Na grd način smo izgubili pomembnega igralca in najverjetneje je tudi Egipt za mundial izgubil pomembnega igralca,« je še dejal Klopp.

Z egiptovskega ministrstva za šport so danes sicer sporočili, da bo moral po prvih informacijah Salah mirovati dva tedna, tako da bo na seznamu izbrane vrste za SP.

Vir: STA