Olimpija je na izjemnem derbiju premagala Maribor s 3:2 in se tako dva kroga pred koncem sezone vrnila na čelo prvenstvene lestvice. Veliki junak zmajev je bil rezervist Andres Vombergar.


Prepoln Ljudski vrt je videl izjemno tekmo, na kateri sta obe ekipi dali vse od sebe, na koncu pa se je sreča v usodnih trenutkih nasmehnila Ljubljančanom, ki so zmago dosegli na način, ki ga na večnih derbijih že dolgo nismo videli.

Tekma se je sanjsko začela za goste, ki so povedli že v tretji minuti, ko je po predložku Jasona Davidsona z glavo zadel Dario Čanađija. Vodstvo Olimpije je trajalo vsega osem minut, ko je Martin Milec skozi sredino zaposlil Luko Zahovića, ki je zadel za 1:1. Do izteka polčasa se je igra nekoliko umirila, saj smo lahko videli le še nevaren poskus Martina Kramariča, ki je z volejem le za nekaj decimetrov zgrešil okvir vrat Olimpije.

Drugi polčas se je začel s prevlado Mariborčanov. Marcos Tavares je v 52. minuti na desni strani izigral Branka Ilića in poslal idealen predložek na daljšo vratnico, kjer se je na pravem mestu znašel sijajni Zahović in z drugim zadetkom na tekmi Maribor popeljal v vodstvo.

Olimpija je po zaostanku tako vse sile usmerila v napad. Ganec Abass Issah je v nadaljevanju tekme zadel prečko, za kar je bil najbolj zaslužen Jasmin Handanović, ki je žogi s konicami prstov preprečil pot v gol. V 73. minuti je Olimpija odlično izpeljala protinapad, v katerem je Savić sam stekel pred Handanovića, ki ga je zaustavil s prekrškom. Z bele točke je bil natančen Rok Kronaveter. Sledila je dramatična končnica, ko je v 90. minuti po podaji Dina Štigleca z glavo zadel Vombergar in poskrbel za ekstazo gostujočih navijačev. Temu je sledila vratnica Mešanovića in priložnost Jana Mlakarja, ki pa nista preprečili veselja gostov.

Olimpijin strateg Igor Biščan in trener NK Maribor Darko Milanič.

Po tekmi sta misli najprej strnila oba stratega. Olimpijin strateg Igor Biščan je povedal, da je izjemno vesel nad razpletom tekme, saj sta obe ekipi pokazali izjemen nogomet in borbeni duh. Dodal je še, da bo v vsakem primeru državni prvak zaslužen. Trener NK Maribor Darko Milanič pa je poudaril predvsem to, da so si Mariborčani glede na prikazano zaslužili več.

Vijoličasti so po sobotnem porazu v zelo neugodnem položaju, ko ima vodilna Olimpija v boju za naslov prvaka, škarje in platno izključno v svojih rokah.

Več v prispevku:

Matej Regent

Povezan članek:

Večni derbi dobila Olimpija