Zaradi velikega nezadovoljstva nad sojenjem litovskega sodniškega para na včerajšnji tekmi z Nemčijo so se v naši rokometni reprezentanci odločili za pritožbo na razplet tekme pri Evropski rokometni zvezi, ki bo odločitev sprejela danes.


S sojenjem litovske sodniške dvojice na včerajšnji tekmi z Nemčijo ne moremo biti ravno zadovoljni. Težko se je znebiti občutka, da je sodniški par v določenih trenutkih sprejemal sodniške odločitve v korist Nemčije.  Predvsem nenavadna je zadnja sodniška odločitev po zaključku igralnega časa.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2018: Slovenija – Nemčija. Vir: STA

Za obe ekipi so točke zelo pomembne. Branilci naslova so prišli do ene točke, ki lahko odloča o uvrstitvi v drugem delu tekmovanja, Slovenci pa bi z zmago nad Nemčijo delno nadoknadili izgubljene točke zaradi poraza proti Makedoniji.

Do sporne sodniške odločitve je prišlo po izteku igralnega časa. Šest sekund pred koncem tekme je Slovenija z golom Blaža Janca povedla s 25 : 24. Po izteku igralnega časa pa se je litovska sodniška dvojica na podlagi protesta z nemške klopi odločila uveljaviti novo rokometno pravilo. Po ogledu videoposnetka so dosodili sedemmetrovko za Nemčijo, s katero so prišli do izenačenja.

Vprašanje, ki ga bo morala rešiti EHF, je, ali je bila dosojena sedemmetrovka pravilna. Sodnika sta Blažu Blagotinšku, ki naj bi bil v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, s tem naj bi na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad, pokazala rdeči karton in sedemmetrovko za Nemčijo.

Zdaj bo EHF dodatno analizirala posnetek zadnje akcije na tekmi. Blagotinšek je res blokiral podajo Paulu Druxu, EHF pa bo morala odločiti, ali je bila sodniška odločitev pravilna.

Vir: STA