Slovenski rokometaši so letošnje evropsko prvenstvo na Hrvaškem začeli s porazom proti Makedoncem, danes ob 18.15 pa jih v zagrebški Areni čaka druga tekma v skupini C. Na nasprotni strani igrišča jim bodo stali izjemno močni Nemci, za mnoge največji favoriti na letošnjem turnirju.


Za slovensko rokometno reprezentanco ostaja Nemčija nepremagljiv nasprotnik, saj je do sedaj še ni uspela premagati na velikih turnirjih. Glede na to, da so zdajšnji varovanci Veselina Vujovića prišli na evropsko prvenstvo zdesetkani in brez nekaterih nosilcev svoje igre (Matej Gaber, Jure Dolenc, …), ima naša reprezentanca malo možnosti, da bi danes premagala nemško rokometno reprezentanco v Zagrebu.

Prvi trening slovenske moške članske reprezentance ob začetku evropskega rokometnega prvenstva na Hrvaškem. Vir: STA

Na zadnjih medsebojnih tekmah so bili Nemci obakrat prepričljivo boljši, v ljubljanskih Stožicah so slavili z 32:23, v Halleju pa s 25:20.

Tudi njuni zadnji dvoboji na velikih turnirjih so se končali s porazi Slovenije: v letu 2016 je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru je Slovenija izgubila s 25:28 ter na evropskem prvenstvu na Poljskem z 21:25, na svetovnem prvenstvu v Katarju 2015 pa z 29:35.

Po uvodnem krogu skupine C je naša reprezentanca še brez točk.

Vir: STA