Evropska rokometna zveza je določila organizatorje evropskih prvenstev mlajših kategorij za leto 2019, med katerimi se je znova znašla tudi Slovenija, ki bo prihodnje leto v Celju organizirala EP za dekleta do 17 let, kar bo že tretji zaporedni turnir za mlajše kategorije.


V lanskem letu je Rokometna zveza Slovenije skupaj z ŽRK Z’Dežele in Mestno občino Celje organizirala evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let, letos pa bo od 19. Julija do 29. Julija v dvoranah Golovec in Zlatorog potekal turnir za fante do 20 let, na katerem se bo nadarjena generacija slovenskih rokometašev pod vodstvom Saše Praprotnika potegovala za najvišja mesta, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Prihodnje leto bo v Celju potekalo EP za dekleta do 17 let. Foto: Rokometna zveza Slovenije.

Na evropskem prvenstvu za kadetinje bo nastopilo najboljših 16 ekip stare celine, ki se bodo za naslov potegovale v obeh največjih celjskih dvoranah Zlatorog in Golovec. EHF je z že tretjo podelitvijo enega izmed rokometnih turnirjev Sloveniji znova izkazal izjemno zaupanje in potrditev, da je organizacija prvenstev v naši državi vselej odlična.