Slovensko rokometno reprezentanco danes čaka prvi kvalifikacijski dvoboj za EP 2020 proti Latviji, ki bo na sporedu danes ob 20.15 v dvorani Lukna.


Izbranci Veselina Vujovića zaključujejo mini priprave na začetek kvalifikacij, na katerih je selektor zbral 18 rokometašev, ki so že na torkovem popoldanskem treningu preizkusili dvorano, v kateri bodo igrali pred slovenskimi navijači, so sporočili iz reprezentance.

Slika je simbolična. Foto: STA

Med njimi tokrat ne more računati na poškodovane Boruta Mačkovška, Gašperja Marguča, Žigo Mlakarja, Vida Potekater Matica Grošlja, ki ga je želel prvič preizkusiti v članski izbrani vrsti. Marku Bezjaku in Vidu Kavtičniku je v tem ciklusu namenil nekaj počitka, zaradi česar bo kapetansko nalogo proti Latviji in Estoniji opravljal Jure Dolenec.

Slovenija bo v Mariboru zaigrala prvič po letu 2016, ko je v dvorani Tabor na pripravljalni tekmi premagala Alžirijo (33:25), v Lukni pa je dve leti prej pod vodstvom Borisa Denića premagala Avstrijo (34:29). Z Latvijo se je doslej pomerila dvakrat in sicer v kvalifikacijah za EP 2016 – v Dobeleju je zmagala z 39:28, v Velenju pa s 37:20.

»Ne vem kaj pričakovati od Latvijcev, saj poznam le Kristopansa in vem, da gre vse prek njega, zelo podobno je pri Estoncih. Ne glede na to, je vse odvisno od nas, štelo bo le tisto, kar bomo pokazali. Če bomo dobro igrali v obrambi in v napadu, potem ni nobene bojazni, da nam ne bi uspelo. Vem, da imamo dovolj širine, da zmoremo,« je pred tekmo povedal Miha Zarabec.