Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes na evropskem prvenstvu pomerila proti Špancem.


Slovenski rokometaši bodo danes v Varaždinu proti Špancem odigrali že peto tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Nemčijo, dveh porazih z Dansko in Makedonijo ter zmago proti Črni gori, kih danes čaka izjemno zahteven obračun s Španijo, ki se bo pričel ob 18.15 v varaždinski Areni.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2018: Slovenija – Črna Gora. Slovenska rokometna reprezentanca. Vir:STA.

Za slovenske rokometaše na današnji tekmi s Španci ter sredini s Čehi štejeta le zmagi, le v tem primeru si lahko izborijo morebitni nastop v polfinalu, poln izkupiček pa jim lahko prinese tudi tekmo za končno peto mesto ter neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji.

Zadnji dvoboj med Slovenijo in Španijo na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji se je končal s porazom Slovenije s 26:36.

Selektor potrdil menjavi

Selektor slovenske moške rokometne reprezentacne Veselin Vujović je pred današnjo tekmo že opravil dve menjavi v postavi. Na današnji ter jutrišnji tekmi bosta tako dobila priložnost Urh Kastelic in Patrik Leban, ki bosta zamenjala Jana Grebenca in Urbana Lesjaka, menjavo so potrdili tudi na RZS.

Vir: STA.