Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Zagrebu z 28:19 premagala Črno goro.


V zadnjih je bilo v slovenskem taboru zelo burno. Vodstvo RZS je ogorčeno nad sodniškimi odločitvami na uvodnih tekmah, ko so se slovenski rokometaši pomerili z Makedonci in Nemci, zagrozili so celo z odhodom z zaključnega turnirja.

Najtežje je bilo pa slovenskim rokometašem, ki so bili izjemno razočarani nad razpleti na obeh tekmah. V tekmi za obstanek proti Črni gori so pokazali svojo moč in se po zmagi nad Črnogorci prebili v drugi del tekmovanja, ki bo potekal v Varaždinu.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2018: Slovenija – Črna Gora. Vir: STA.

Z razliko od prejšnjih dveh tekem, Slovenci tokrat uvodoma niso menjavali igralcev iz prehodov iz obrambe v napad ali obratno, vse v želji po čim hitrejši igri. A Črnogorci so jim v prvi polovici prvega polčasa kljubovali in bili povsem enakovredni, šele prve menjave so prinesle majhne kakovostne premike na bolje v slovenski igri.

Slovenski rokometaš Borut Mačkovšek. Vir: STA.

V drugem polčasu prevlada Slovencev

Več kot tri tisoč slovenskih navijačev je v drugem polčasu vendarle videlo veliko boljšo predstavo slovenskih igralcev, ki so takoj prevladali na igrišču. Obramba 6-0 je bila na veliko višji ravni kot v prvi polovici tekme, postopoma so lomili odpor solidnih črnogorskih rokometašev in v 35. minuti prvič na dvoboju povedli za tri gole (17:14). V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč s šestimi goli, Marko Bezjak je prispeval pet zadetkov.

Slovenski navijači. Vir: STA.

Slovenijo v drugem delu tekmovanja čakajo tekme s Španijo, Dansko in Češko. Slovenija se bo že jutri pomerila z rokometaši iz Danske, v torek 23. januarja pa jo čaka obračun s Španijo, 24. januarja pa dvoboj s Češko.

Vir: STA.