Iz Rokometne zveze Slovenije (RZS) so sporočili, da bo slovenska moška rokometna reprezentanca nadaljevala nastope na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem in se drevi pomerila z ekipo Črne gore.


Odločitev je povsem pričakovana. V primeru odhoda slovenske moške reprezentance z letošnjega zaključnega turnirja na Hrvaškem bi Rokometna zveza Slovenije lahko utrpela hude posledice, med drugim bi lahko bile vse slovenske selekcije za nekaj časa izločene iz vseh tekmovanj pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF).

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo nadaljevala nastope na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Vir: STA

Pri Slovenski rokometni zvezi so razmišljali o demonstrativnem odhodu zavoljo domnevnega spornega sojenja na dveh uvodnih tekmah, vendar so se zaradi možnih hudih posledic, ki bi sledile, odločili nadaljevati na 13. evropskem prvenstvu. 

Izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića čaka ob 20.30 v zagrebški Areni tekma  s Črnogorci.  Poraz s Črnogorci pomeni konec nastopov na EP, neodločen izid ali zmaga pa naši reprezentanci omogočata nadaljevanje v drugi del tekmovanja, kjer jo v Varaždinu čakajo tekme z najboljšimi tremi reprezentancami iz skupine D, v kateri se nahajajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

Povezana članka:

Pejovnik: Mednarodno športno razsodišče za RZS odpade

EHF zavrnila slovensko pritožbo, naši rokometaši razmišljajo o protestnem odhodu