Slovenska moška reprezentanca je v drugem krogu evropskega prvenstva v polni dvorani v Varaždinu premagala favorizirane Špance z 31 : 26.


Naši rokometaši so pred 5400 gledalci odigrali izjemno tekmo proti Špancem, ki so jih premagali s kar petimi goli razlike. To je za slovensko reprezentanco druga zmaga, s katero so si pridobili teoretične možnosti za preboj v polfinale zaključnega dela turnirja. Pomembno je, da jutri premagajo Čehe. Usoda naših fantov bo odvisna tudi od preostalih tekem v varaždinski skupini II.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2018: Slovenija – Španija. Vir: STA

Slovenska reprezentanca je pomemben obračun začela na najboljši možni način. Obramba je bila na najvišji možni ravni, imela tehnično dovršene Špance pod nadzorom, z odličnimi obrambami pa se je izkazal tudi visokorasli vratar Urh Kastelic, ki je prvič na tem turnirju dobil priložnost in je v ekipi zamenjal Urbana Lesjaka. Slovenska igra je bila odločna tudi v napadu, domiselna in raznovrstna.

Slovenski nalet je presekal španski strateg z minuto odmora. Niso pa izostali niti sodniki, ki so ponovno naše fante »nagradili« z izključitvami.

Naši so ponovno zablesteli v drugem polčasu, ko so pridobili 5 golov razlike. Odlična igra je šokirala Špance, saj so naši ustrezno odgovorili na vsako njihovo taktično spremembo. Slovenski rokometaši so v končnici tekme zanesljivo zadržali prednost pred Španci in jih prvič premagali na velikih turnirjih.

Povezana članka:

Slovenski rokometaši ostajajo na evropskem rokometnem prvenstvu

Ali so sodniki ukradli zmago slovenskim rokometašem?