lovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Velenju premagala Srbijo s 33:25 (14:15).


Slovenski rokometaši so v generalki za nastop na evropskem prvenstvu med 12. in 28. januarjem na Hrvaškem v Šaleški dolini premagali Srbe. Tretjeuvrščena izbrana vrsta z lanskega svetovnega prvenstva v Franciji je na treh januarskih pripravljalnih tekmah dosegla tri zmage: na Dolu pri Hrastniku je ukanila Iran, v Murski Soboti in Velenju pa dvakrat Srbijo. Po pripravljalnih tekmah so pred njo veliko usodnejše tekme, od sobote do srede pa v hrvaški prestolnici že prvi dvoboji v skupinskem delu z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro.

Naši na prvenstvo brez poraza. Vir: STA

Slovenski rokometaši so po “prekmurskem receptu” ukanili tekmece iz Srbije. Po dokaj enakovrednem prvem polčasu so v drugem povsem zagospodarili na velenjskem parketu in strli tekmece, ki so nastopili brez nekaterih svojih najvidnejših rokometašev, kot so Marko Vujin, Petar Nenadić in Žarko Šešum.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović – v primerjavi s prvo tekmo je na tribuni pustil Matevža Skoka in Patrika Lebana, nastopila pa sta Saša Barišić-Jaman in Urh Kastelic – je preizkusil številne taktične variante, v obrambi so njegovi varovanci največkrat igrali inačico 6-0, občasno tudi 5-1, v igro pa je postopoma uvajal vse svoje varovance. Ti so igrali po sistemu toplo-hladno, v največje težave pa so zabredli v končnici prve polovice tekme, ko so zaostali za dva gola (11:13, 13:15).

V drugem polčasu so odločneje pohodili stopalko za plin, v njihovi igri je bilo zaznati več energije. Že v drugi minuti nadaljevanja so zaostanek s polovice tekme (14:15) spremenili v vodstvo (17:15), v nadaljevanju pa v dokaj ostrem ritmu postopoma višali svojo prednost. Najvišja je znašala osem golov (33:25).

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Blaž Janc, oba sta dosegla po štiri gole.

Posodobljeno:

Na sredini rokometni tekmi v okviru priprav na bližnje evropsko prvenstvo na Hrvaškem med Slovenijo in Srbijo v Velenju (33:25) se je poškodoval še Niko Medved, je danes poročalo Delo, novico pa so potrdili tudi na Rokometni zvezi Slovenije.

Medved, kapetan velenjskega Gorenja, je po poročanju časnika obnovil poškodbo rame, s katero je imel težave že dlje časa.

Selektor Veselin Vujović je namesto njega v reprezentanco že vpoklical Matica Verdineka, Medvedovega soigralca pri Gorenju, ki se bo pripravam pridružil danes v Zrečah, kjer bodo Slovenci opravili še zadnji trening pred odhodom na EP.

Slovenija na Hrvaškem ne bo mogla računati na poškodovane Davida Miklavčiča, Vida Poteka, Mateja Gabra in Jureta Dolenca, Vid Kavtičnik pa ima še vedno šive na levi dlani in je vprašljiv vsaj za prvo tekmo, po mnenju mnogih ključno na prvenstvu.

Vir: STA