Ana Bucik je le dočakala svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. Šestindvajsetletna tekmovalka iz Nove Gorice je bila tretja na tekmi alpske kombinacije v švicarskem Lenzerheideju.


Bucikova se je v finale uvrstila s 30. časom superveleslaloma. Slalomsko vožnjo je začela kot prva na startu in z najhitrejšim časom finala prišla do uspeha kariere.

Slovenska smučarka Ana Bucik. Vir: STA

Po superveleslalomu je vodila Američanka Lindsey Vonn, ki pa na slalomski progi ni prišla do živega Bucikovi in se je uvrstila za njo: “Verjetno je bila napetost podobna tisti na koncu, ko je vozila Vonnova. Tam je šlo kar na tesno, da sem ostala med trideset. Superveleslalomska vožnja res ni bila najboljša, a na koncu je z malo sreče ‘ratalo’. To sem potem poskušala izkoristiti v slalomu. Malo sem čutila nervoze, a sem hotela čim bolj napasti in izkoristiti številko ena. Na ogledu smo videli, da se bo proga nekoliko uničila. Na koncu sem se dobro začutila in v spodnjem delu veliko tvegala. Mislim, da mi je uspela zelo dobra vožnja. Na koncu je bilo kar nervozno, sploh zaradi tiste stotinke, za katero me je Marta prehitela. Vedela sem, da bo šlo na tesno, saj pri Lindsey nikoli ne veš, kaj bi pričakoval. Zna prikazati zelo dobro vožnjo, včasih pa dela napake. Nervozno je bilo spremljati to v cilju, na koncu pa je bilo lepo.”

Bucikova je bila dolgo časa na mestu vodilne. Zgolj za stotinko sekunde je prva slovensko slalomistko prehitela šele Italijanka Marta Bassino. Boljša od Novogoričanke je bila le še aktualna svetovna prvakinja v disciplini domačinka Wendy Holdener: “Na začetku sem pričakovala, da bom nekaj časa tam, a res nikoli ne veš. Že Marušin nastop mi je dal potrditev, da je bila vožnja dobra. Nekje do petnajstega mesta sem čakala normalno, potem pa so nekako drugi bolj mislili na stopničke, sama nisem bila prepričana v to. Ko je bilo na startu zadnjih pet pa sem videla, da bo zelo na tesno.”

Vir: STA