Današnje nastope slovenskih smučarjev na OI 2018 bo najbolje hitro pozabiti. Namreč, trije slovenski nastopi od štirih so se končali z odstopi. Razočaranje slovenskih smučarjev je nekoliko ublažila Ana Bucik z 11. mestom v ženski kombinaciji.


Na tekmi v Yongpyongu sta slovenska slalomista Štefan Hadalin in Žan Kranjec odstopila že v prvi vožnji, v ženski kombinaciji v Jeongseonu pa je po polovici tekme kazalo na velik uspeh slovenskih smučark.

Maruša Ferk je v smukaškem delu kombinacije dosegla odlično peto mesto, kar je obetalo visoko uvrstitev. Pričakovanja, da bi osvojila kolajno, so bila, kljub močni konkurenci, velika. Vendar se je zataknilo na slalomu, kjer je Ferkova že v zgornjem delu naredila nekaj napak, a je pri poskusu, da bi jih popravila, zajela količek. Sicer je nadaljevala z vožnjo, vendar je hitro sledila diskvalifikacija.

Slovenska smučarka Ana Bucik. Foto: STA

Tako je bila Ana Bucik edina slovenska smučarka, ki je tekmo končala na enajstem mestu, s katerim pa sama ni bila preveč zadovoljna.

Iz Olimpijskega komiteja Slovenije so medtem sporočili, da bo slovensko zastavo na zaključku zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu nosil tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar. Slovenska ekipa na slovesnosti bo sicer zelo okrnjena, saj se bo večina športnikov in njihovih sodelavcev v domovino vrnila že pred tem, nekateri bodo na poti v noči slovesnosti.

Vir: STA