Na predzadnjem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Oftershwangu se je ponesrečila Tina Robnik, ki je zaradi izgube ravnotežja na prelomnici izgubila ravnotežje in padla. Ker po padcu ni takoj vstala, so jo s steze odpeljali z reševalnimi sanmi.


Robnikova je nastopila s startno številko 18, zaradi padca pa so morali za nekaj časa prekiniti tekmovanje. Trenutno še ni nobenih informacij o poškodbi, se pa je Robnikova po padcu držala za koleno. Letošnja sezona ja za Robnikovo, ki trenutno zaseda 13. mesto v posebnem veleslalomskem seštevku, najboljša sezona v karieri. So pa njeno kariero zaznamovale različne poškodbe.

Slovenska smučarka Tina Robnik. Foto: STA

Po prvi vožnji vodi Norvežanka Ragnhild Mowinckel, na drugem mestu je Nemka Viktoria Rebensburg, tretja pa je Italijanka Martina Bassino. Od slovenskih smučark sta se v drugo vožnjo uvrstili še Ana Drev in Meta Horvat, odstopila pa je tudi Ana Bucik.

Aktualna olimpijska prvakinja v disciplini in vodilna v seštevku sezone Američanka Mikaela Shiffrin je zaostala šest desetink sekunde za četrti čas prve vožnje.

Končni rezultati tekme

Norvežanka Ragnhild Mowinckel je v finalu ubranila prednost s prve vožnje ter zmagala na veleslalomu v nemškem Oftershwangu. Gre za njeno prvo zmago v svetovnem pokalu. Točke sta osvojili dve Slovenki. Ana Drev je predzadnji veleslalom sezone svetovnega pokala končala na 12. mestu (+2,60), Meta Hrovat pa je bila 18. (+3,20).