Po Andreju Špornu se je za konec tekmovalne kariere odločil še Rok Perko, zadnji predstavnik stare garde slovenskih smukačev. Tržičan je odločitev o koncu poti sporočil svojim sledilcem prek Facebooka. Za tekmovalno upokojitev se je odločil, potem ko ga vodilni možje panoge za alpsko smučanje niso uvrstili v ekipo za novo sezono.


»Sem tukaj, kjer se je vse začelo … z družino, ki me je najbolj obkrožala. Vse spoštovanje,« je v nedeljskem zapisu na Facebooku v angleščini sporočil Perko in nadaljeval: »Danes sem dopolnil 33 let. Lepo, kajne? Nekateri pravijo, da so to najlepša leta. Kako prav imajo. Tako da danes prav tako proslavljam svoje slovo od alpskega smučanja. To je noro. Toliko ljubezni.«

Perko je v čustvenem zapisu priznal, da je alpsko smučanje njegov najboljši prijatelj, a poudaril, da se že veseli novih podvigov v življenju.

Alpski smučar Rok Perko. Foto: STA

Največji uspeh je bil drugo mesto v svetovnem pokalu na skrajšani smukaški progi v Val Gardeni, kjer je 15. decembra 2012 zaostal le za Američanom Stevenom Nymanom. Je eden od štirih slovenskih smučarjev, ki so stali na smukaških stopničkah, poleg Andreja Jermana, Andreja Šporna in Boštjana Klineta.

V zadnji sezoni je nastopil zgolj na treh tekmah za svetovni pokal, zadnja v karieri je bila januarska v Wengnu, ko je najdaljši smuk na svetu končal na 48. mestu. Točke v svetovnem pokalu je nazadnje osvojil v sezoni 2013/2014 s 25. mestom na superveleslalomu v Kitzbühlu. Da bi lahko to bila njegova zadnja sezona, je bilo mogoče sklepati tudi na podlagi tega, da se ni kvalificiral za nastop na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Svojo odločitev je sporočil preko Facebooka.

So people:)..friends, teammates, fellow racers, everybody from A to Z, here I am… where it all started:) At home…..

Gepostet von Rok Perko am Sonntag, 10. Juni 2018