Naši orli ponovno na vrhu. Na današnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Zakopanih je Anže Semenič s skokom 137,5 metra osvojil zlato. Uspeh slovenskih skakalcev je dopolnil Peter Prevc z bronastim odličjem.


Da je današnji dan za naše skakalce lahko uspešen, je kazalo že po prvi seriji, saj sta se z odličnima skokoma izkazala tako Prevc kot tudi Semenič. Prevc je po prvi seriji dosegel četrto mesto, takoj za njim pa se je, sicer z daljšim skokom a nekoliko boljšimi razmerami, znašel Semenič.

Slovenski smučarski skakalec Anže Semenič. Vir: STA

Semenič je do svoje prve zmage v svetovnem pokalu prišel v drugi seriji, ko je po nizu ekstremno dolgih skokov nižje uvrščenih tekmecev iz prve serije kljub nekoliko slabšim razmeram pristal pri tretji razdalji dneva. Njegovemu dosežku se je nato od višje uvrščenih v prvi seriji približal le Prevc, ki je pristal pri 134 metrih in zaostal še za Wellingerjem. Ta je iz devetega mesta po prvi seriji s skokom 136,5 metrov v finalu pridobil sedem mest.

Nihče izmed vodilne trojice iz prve serije se ni uspel približati razdaljam obeh Slovencev.

“Malo sem še v šoku, a skušam vse čim bolje doživeti. Po doskoku v finalu z mene ni padlo breme, bolj sem bil zadovoljen, da so mi danes uspeli vsi trije skoki, da sem pokazal napredek od včeraj in da lahko tudi na normalni skakalnici lahko skočim čez kalkulacijsko točko,” je po premierni zmagi povedal Semenič.

Štiriindvajsetletni skakalec stopnjuje formo pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu, saj je že pred današnjo tekmo 13. januarja izboljšal svoj najboljši dosežek na posamičnih tekmah svetovnega pokala z osmim mestom na poletih v Kulmu.