Deskar na snegu Žan Košir je v Pjongčangu poskrbel za novo veselje. V malem finalu olimpijskega paralelnega veleslaloma je osvojil bronasto odličje po tem, ko je v dvoboju premagal Francoza Sylvaina Dufourja.


A nad njegovim nastopom na letošnjih olimpijskih igrah pušča grenak priokus razplet njegovega polfinalnega nastopa, saj bi moral Žan Košir napredovati v finale, kar dokazuje fotofiniš. Košir je prevozil ciljno črto pred nasprotnikom Korejcem Sanghojem Leejem z roko in čevljem, a kljub temu ostal brez finala.

Zato pa je bilo po osvojitvi bronastega odličja toliko večje veselje. Sprva je bil dvoboj s Francozom Sylvainom Dufourjem izjemno napet, a je ta v spodnjem delu steze naredil nekaj napak in tako omogočil Koširju zmagoslavje. Olimpijski zmagovalec je postal Galmarini.

Slovenski deskar na snegu Žan Košir. Foto: STA

Košir: V finalu so želeli domačina
“Nikoli se mi še ni zgodilo, da bi prišel v cilj, dvignil roki kot zmagovalec in izgubil. Niso hoteli niti slišati, mislim da so si zelo želeli domačega finalista,” je o razpletu polfinala dejal Košir, ki kar ni mogel verjeti, da so zmago dodelili Korejcu. Košir je imel v zadnjem času kar nekaj nevšečnosti s poškodbami, zato je bil z bronom vseeno zadovoljen. “Pod od Kanade do Sočija je bila veliko lažja, kot od Sočija do tukaj. Definitivno se nisem nadejal tega uspeha,” je poudaril in se zahvalil vsem, ki so ga spodbujali in mu stali ob strani na poti do nove olimpijske kolajne. “Vsi tisti, ki so bili blizu mene, vedo, skozi kaj sem šel,” je še povedal za Televizijo Slovenija.