V naslednji sezoni bo uveden sodniški video posnetek v italijanski ligi, sporne situacije pa bi radi pokazali tudi na nogometnih stadionih.


V naslednji sezoni bo uveden sodniški video posnetek v italijanski serie A, sedaj pa bi radi sporne situacije pokazali tudi na nogometnih stadionih. Vodja projekta Roberto Rosetti je v pogovoru za Rai povedal, da bodo navijačem na tak način pokazali, zakaj so sodniki uporabili video analizo.

V italijanski ligi želijo prikazovati video analize na stadionu. Foto: STA
Arhiv Xinhua/STA

Rosetti je prepričan, da v Italiji lahko v zelo kratkem času zadeve tehnično uredijo do te mere, da bodo sporne situacije vidne tudi na velikih ekranih na stadionih, poročajo agencije. Obenem je še izpostavil, da je ključna informacija za navijače prav ta, da so obveščeni, zakaj se sodniki ukvarjajo z analizo, saj zdaj pogosto tega ne vedo ne nogometaši ne gledalci.

Hkrati pa se v Italiji zavedajo dejstva, da moderna tehnologija skokovito napreduje in da bodo navijači v kratkem takorekoč sami lahko pogledali vsako sporno situacijo na pametnih telefonih, tablicah in drugi računalniški opremi.

Vir: STA.