Organizatorjem je kljub slabi vremenski napovedi čez vikend na BMX progi uspelo tretjo in četrto dirko pokala Alpe – Adria BMX 2018.


Domača, mariborska BMX proga je bila čez vikend pod taktirko BSX Racing Team gostiteljica tretje in četrte dirke Alpe – Adria BMX prvenstva. Organizatorjem je kljub slabi vremenski napovedi skozi cel vikend uspelo v večinoma sončnih dneh uspelo uspešno izpeljati obe dirki, kljub temu, da je v soboto tekmovalce med finalno vožnjo ohladil dež. Organizatorjem je tako uspelo gostiti mednarodno tekmovanje, ki poteka še Avstriji, Italiji in na Madžarskem – nastopilo pa je več kot 100 tekmovalcev in tekmovalk.

Organizatorjem je kljub slabi vremenski napovedi čez vikend na BMX progi uspelo tretjo in četrto dirko pokala Alpe – Adria BMX 2018.

V soboto je organizator tekmovanja na BMX progi v Mariboru in predsednik Športnega kolesarskega društva BSX Racing Team Maribor je o progi, na kateri je potekalo dvodnevno tekmovanje povedal: »Ta proga je ena izmed najboljših, najbolj urejenih prog. V bistvu mi posvečamo dnevno dve uri na dan, da to progo urejamo, vzdržujemo, predvsem zdaj pred tekmo. Tako, da v bistvu proga je konkurenčna. Italijani imajo zelo dobre proge, drugače pa v Avstriji niso konkurenčne tako kot naše.« Dodal je še, da tudi na Madžarskem ne.

Eden največjih upov domače ekipe, Staš Lukić je bil v kategoriji 15 – 16 let v celotnem vikendu preprosto premočen za tekmece. Zmagal je oba dni, o svojih lanskih dosežkih pa je povedal: »Moji dosežki so bili, da sem dosegel prvo mesto v Alpe – Adria. Da sem prišel med prvih osem na evropskem pokalu v Pragi. Pa da sem se vozil peti pa tak, pa sem tudi zmagoval.«

V soboto sta bila v kategoriji 9 – 10 let uspešna v domači ekipi uspešna Miha Čeh (1. mesto) in Luka Supić (3. mesto). V 15 – 16 let je suvereno zmagal Staš Lukić, uspeh ekipe BSX Racing Team Maribor je dopolnil Tio Ošlak na tretjem mesto. V najelitnejši kategoriji 17+ je bil oba dni na tretjem mestu suveren Tilen Frank, Staš Lukić je bil ponovno premočen.

Na stopničke pa so se še v soboto in nedeljo povzpeli Rene Pečnik, Miha Čeh in Luka Supić (oba dva dni), Žan Kogler, Gabor Mihael Perič, Jernej Gruber, Gregor Palčnik, Gal Ivančič, Patrik Kocmut, Jan Vezonik, Oskar Ilijevec, Maks Škorjanec, Max Sliško, Val Stupan, Mara Bella Perič, Kristjan Kocmut, Tai Strmčnik in Nik Čeh Cigrovski.

Več v prispevku:

Simon Cigula