Včeraj so v Dolini pod Kalom pred več tisoč gledalci na predzadnji dirki AMZS državnega prvenstva v sezoni 2018 tekmovali najboljši slovenski motokrosisti.


Zmagovalci predzadnje dirke so bili Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50) in v pokalnem prvenstvu MX 50 Val Slavec.

Foto: AMZS

V odprti kategoriji je pričakovano, še petič zmagal Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je imel pred drugo uvrščenim Klemnom Gerčarjem (AMD Brežice) več kot minuto prednosti in bo na finalu v Radizelu napadal svoj deseti naslov državnega prvaka v motokrosu. Tretji je bil Aljoša Molnar (TRK Tajfun). Gajser je tako z odliko opravil še z eno domačo dirko, ki je bila zanj dober trening pred finalom svetovnega prvenstva, so sporočili iz AMZS.

Jan Pancar (AMD Šentvid) je v kategoriji MX2 prikazal izjemno predstavo. Bil je občutno hitrejši od konkurence in je z zmago navdušil številne domače navijače. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Milec (AMD Vurberk), ki v prvenstvu še vedno vodi, tretji je bil Denis Jakša (MK Bela Krajina). V kategoriji MX2 se obeta izjemna finalna dirka, ob tem pa ne gre pozabiti, da se najslabši rezultat sezone briše iz seštevka, zato bo za naslov prvaka kot kaže pomembna vsaka točka.

Mausser letos že petič stopil na najvišjo stopničko

V kategoriji MX 125 je bil Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) znova najhitrejši med vsemi, še petič letos je stopil na najvišjo stopničko. Drugi je bil Aleks Ronzullo (MSK Notranjska), ki je dosegel svoj najboljši rezultat letos. Na tretji stopnički se jima je na zmagovalnem odru pridružil Gašper Polajžer (MK Fire Group). Mausserju se nasmiha naslov državnega prvaka, ki ga mora na finalu v Radizelu praktično le še potrditi.

Uspešna vrnitev Peklaja po poškodbi

Jaka Peklaj (AMD Šentvid) se je uspešno vrnil po poškodbi roke. V kategoriji MX 65 je poskrbel za domačo zmago in je letos še neporažen, v državnem prvenstvu pa ima pred finalno dirko že devetinštirideset točk prednosti. Na drugem mestu je dirko zaključil madžarski tekmovalec, tretji pa je bil Lukas Osek (TRK Tajfun), ki v seštevku državnega prvenstva ostaja tretji, vendar je zmanjšal razliko do drugo uvrščenega Tineta Novaka (AMD Radovljica).

Peklaj se je na domači progi prvič preizkusil tudi v konkurenci MX 85 in je bil odličen tretji. Zmagal je Madžar Noel Zanocz, ki letos dominira v slovenskem državnem prvenstvu, drugi je bil Anej Ilič (AMD Štefan Kovač), so še sporočili iz AMZS.

Pri podmladku je v pokalnem prvenstvu MX 50 novo zmago osvojil Val Slavec (ŠD APJ) in si je s tem že privozil naslov pokalnega prvaka Slovenije, saj ima pred drugo uvrščenim Luko Juričem točno petdeset točk prednosti. Drugo mesto je na dirki osvojil Jan Jakob (Motocross-Ski Gajser Team), tretje pa Matej Cencelj (AMD Lukovica).

Finale državnega prvenstva bo v soboto, 6. oktobra na motokros progi v Radizelu.
.