Motokrosisti bodo danes na radizelski progi odpeljali finalno, šesto dirko AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Na dirki, ki jo organizira AMD Orehova vas, bodo tekmovali najboljši slovenski motokrosisti, med katerimi bo tudi Tim Gajser, ter predstavniki nekaterih bližnjih in daljnih držav, med drugim Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela.


Letošnje prvenstvo so v večini kategorij zaznamovale izjemno zanimive dirke. Predvsem v nižjih kategorijah, pa se je pojavilo precej novih imen. V večini kategorij je prvenstvo že odločeno. Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser Team) je tako povsem pričakovano že desetič v karieri postal slovenski državni prvak, so sporočili iz AMZS.

Foto: AMZS

Kljub temu bo v soboto tekmoval še na finalni dirki v Radizelu, kjer ga bo ob koncu uspešne sezone spremljalo veliko domačih navijačev. Klemen Gerčar (AMD Brežice) se letos v seštevku prvenstva vrača na stopničke, saj se mu obeta naslov državnega podprvaka.

V kategoriji MX2 je borba za naslov državnega prvaka še vedno odprta, možnih pa je več razpletov. Vodi Luka Milec(AMD Vurberk), ki ga lovi Jan Pancar (AMD Šentvid), zmagovalec zadnjih treh dirk. Če bo Milec odpeljal še eno solidno dirko, mu Pancar kljub morebitni zmagi naslova ne more več speljati, v nasprotnem primeru pa ima Pancar še vedno možnosti za ubranitev lanskoletnega naslova.

V kategoriji MX 125 nov državni prvak

Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) bo v kategoriji MX 125 na vrhu prvenstva zamenjal lanskoletnega državnega prvaka Matevža Robeka (MK Fire Group), ki se bo moral letos zadovoljiti z naslovom podprvaka. Mausser je bil vso sezono najboljši in ga letos nihče ni uspel premagati, zato se je že po dirki v Šentvidu veselil svojega prvega naslova državnega prvaka v kategoriji MX 125. Mausser se bo tako na finalu preizkusil v kategoriji MX2.

Tudi kategorija starejših veteranov, Veterani 50, je pri vrhu že odločena. Naslov državnega prvaka je ubranil Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), ki bo v soboto sezono skušal zaključiti še s šesto zaporedno zmago. Bo pa zato toliko bolj zanimiva borba v kategoriji Veterani 40, kjer pred finalno dirko vodi Igor Pancar (AMD Šentvid), možnosti za naslov prvaka pa imajo ob ugodnem razpletu še trije tekmovalci.

Takoj po končani dirki bodo najboljši trije motokrosisti posamezne kategorije v državnem prvenstvu prejeli medalje, prav tako pa bo potekala podelitev za najboljše v letošnjem pokalnem in rekreativnem tekmovanju.