PON:

pretežno oblačno 8 °C

TOR:

pretežno oblačno 6 °C

SRE:

pretežno jasno 5 °C

ČE:

pretežno oblačno 7 °C

Podjetje

Zgodovina podjetja
Televizija RTS je bila slovenska regionalna televizija, ki je imela status programa posebnega pomena. Z oddajanjem lokalnega tv programa (televizija RTS) je pričela leta 1994 in od takrat televizija RTS neprekinjeno oddaja svoj program.

Program RTS je temeljil na obveščanju širše javnosti, zato je imela televizija svojo informativno dnevno oddajo in tudi več pogovornih oddaj kot so Živa, Pregled dneva …, ki so bile zelo popularne pri gledalcih v regiji. Prav tako je televizija RTS prenašala vse pomembne dogodke in dogajanja v mestu Maribor ter njegovi okolici: Festival Lent, razne prireditve … 

Po kvaliteti in obsegu produkcije se je uvrščala v sam vrh televizij s prevladujočo lastno produkcijo. Del programa so zapolnili z zunanjo produkcijo kot so dokumentarne oddaje, filmi in risanke. Televizija RTS je imela med ljudmi v regiji poseben pomen, saj so lahko obširneje spremljali lokalno dogajanje in lokalne novice. Zaradi tega je pridobila poseben prostor med ljudmi Podravske regije, ki so jo sprejeli kot »domač« televizijski program.

Leta 2017 televizijo RTS odkupi podjetje RIM projekt. Za televizijo RTS se prične novo obdobje z novim kolektivom, vizijo, voljo in svežimi idejami.

Novo obdobje televizije RTS
Televizija RTS ima vizijo razviti, obnoviti in nadgraditi programsko shemo z lastno in tujo produkcijo, ter nadgraditi svoje medijsko delovanje z drugimi oblikami občil za obveščanje javnosti. To bo dosegla s spletnim portalom rts24.si in tiskanimi publikacijami, ki bodo ponujale aktualne informacije gledalcem in bralcem.

Poslanstvo televizije RTS
Televizija RTS ohranja poslanstvo obveščanja lokalne in širše javnosti o dogodkih na regionalnem področju, ki vključuje Maribor, njegovo širšo okolico ter celotno Podravsko regijo. Hkrati pa je televizija RTS usmerjena v širitev svojega poslanstva obveščanja javnosti na celotno področje Slovenije ter izven meja naše države. Pri tem bodo vsi naši gledalci deležni kvalitetnih tekočih novic, uporabnih informacij, zabave, novih znanj in spoznanj, ki jih bodo gledalci pridobili s pomočjo kvalitetnih prispevkov lastne in tuje produkcije.
Za najmlajše bo poskrbljeno z zabavnimi in poučnimi risankami, ljubitelji filmov pa se lahko veselijo kvalitetnega izbora novih in klasičnih filmov vseh žanrov. Ne bo pa manjkalo domače in tuje glasbe.

Pokritost
Televizija RTS je prisotna pri vseh znanih televizijskih ponudnikih na področju Slovenije. Uvrščena je v osnovne televizijske sheme naslednjih TV ponudnikov: Telemach, SiolTV, T2, A1 ter pri vseh kabelskih operaterjih v Sloveniji.
S vključitvijo televizije RTS pri vseh slovenskih ponudnikih tako pokrivamo 80 % Slovenije oz. gledalcev.

RTS24 d.o.o.


E-Novice

Nikoli ne spreglejte dogajanja po svetu! Mi vam dostavimo novice naravnost v e-nabiralnik.

@