Dekorativni kamen za vsako priložnost

Ena daleč najbolj razširjenih talnih in stenskih oblog, ki v zadnjem času še posebej pridobiva na priljubljenosti je dekorativni kamen. Gre za zares vsestranski material, ki ga lahko uporabite tako na zunanjih kot tudi notranjih površinah. Še več, prav nič ne boste zgrešili, če z njim okrasite tla ali steno, lahko pa tudi strop. Poleg tega je dekorativni kamen primeren tako za zasebne kot poslovne objekte vseh velikosti. Da bi se povsem prepričali o njegovi vsestranskosti, vas vljudno vabimo na spletni naslov https://www.pietraproject.si/dekorativni-kamen, kjer si lahko ogledate predstavitveno galerijo. Navdušeni boste nad zares pestro paleto možnosti.

 

Kje vse lahko uporabljamo dekorativni kamen?

Kot rečeno se dekorativni kamen lahko uporablja za dekoracijo notranjih ali zunanjih prostorov. V notranjih prostorih ga najbolj pogosto uporabimo za okrasitev kaminov. V zadnjem času ga številni uporabljajo tudi kot talno oblogo, saj ima neverjetno možnost adaptacije in lahko učinkovito imitira druge materiale, kot so les, keramika, marmor ali celo kovina. Vse je odvisno od obdelave. Poleg talinih oblog, ga lahko uporabite tudi za okrasitev sten, stebrov, bazenov ter številnih drugih arhitekturnih elementov. Vse bolj se uporablja tudi kot obloga cokla, zunanjih sten, škarp, zunanjih kaminov, itd.

 

Zakaj je ta material tako zelo priljubljen?

Dekorativni kamen je zelo priljubljen ne le med kupci, temveč tudi med notranjimi oblikovalci, ki ga zelo pogosto priporočajo svojim strankam. Po mnenju mnogih namreč učinkovito popestri vsako bivalno okolje in daje pridih narave. A estetski vidik ni edina prednost stenskih oblog iz naravnega kamna. Mnogi prisegajo tudi na hitro montažo.

dekorativna stenaKot vam bodo znali povedati strokovnjaki za notranje opremljanje, se ta obloga tudi zelo dobro odziva na različno svetlobo, ki skozi dan napolni prostor. Sončni žarki igrajo namreč eno ključnih vlog pri izgledu naravnih materialov. Z različno razsvetljavo lahko zato pričaramo izjemne estetske učinke in tudi nekoliko bolj romantično razpoloženje. Namreč, barvne nianse naravnega kamna so v prvi vrsti odvisne od primesi, ki so prisotne v zraku, v času ko je ta kamen nastal. Tisti, ki se nekoliko bolje spoznajo na opremljanje notranjih prostorov, lahko svoje znanje zato zelo učinkovito uporabijo za ustvarjenje prijetnega ambienta. Kdo si po napornem dnevu ne želi priti v domač prostor, ki ga bo pomiril in napolnil z energijo?

 

Tehnične lastnosti

Poleg tega da dekorativni kamen lepo izgleda, pa ima še nekatere povsem praktične lastnosti, ki vas bodo navdušile. Ena takšnih je denimo pozornost, ki mu omogoča izjemno hiter prenos toplote preko stene na katero je prilepljen. To pomeni, da ga lahko uporabljamo predvsem v kopalnici, kjer je potrebno prostor hitreje ogreti. V javnih prostorih se ga tako lahko uporablja v wellness centrih in savnah.

dekorativni kamen

Druga zelo koristna tehnična lastnost, ki jo ima ta material, je njegova zmožnost, da absorbira zvok in tako zelo učinkovito zmanjšujejo odmev. To v praksi pomeni, da je takšna stenska obloga predvsem primerna za prostore, ki potrebujejo dobro akustiko. Uporabljamo ga lahko v sejnih dvoranah ali večjih centrih namenjenih poslušanju glasbe. Ta lastnost bo prišla zelo prav tudi vsem, ki imate doba morda klavir in bi radi izboljšali akustiko svoje dnevne sobe.