dom in vrt

Izberite dobra notranja vhodna vrata

Za razliko od zunanjih vrat, ki morajo poleg dobre varnosti predvsem nuditi tudi odpornost za različne vremenske razmere, je za notranja vhodna vrata predvsem pomembno, da so dobro zvočno izolirana, pa seveda tudi varna. Odličen primer lahko najdete denimo na spletnem naslovu https://www.vrata-vranesic.si/notranja-vhodna-vrata. Kot rečeno je važno, da je vaš vhod trden in vas tako zaščitij pred nepridipravi, vendar pa morajo biti notranja vhodna vrata tudi lepa za oko. Tako se bomo bolj prijetno počutili vsak dan, ko bomo zapustili stanovanje, še lepše pa nam bo pri srcu, ko se bomo zvečer vrnili. In konec koncev, priznajmo si, da nam ni vseeno kaj si o nas mislijo naši sosedi in drugi mimoidoči.

 

Kaj morajo imeti naša notranja vhodna vrata?

notranja vhodna vrataSeveda je poleg njihove estetske dovršenosti pomembno, da so naša notranja vhodna vrata tudi zelo dobro zvočno izolirana, še posebej če imamo veliko družino ali nas prijatelji pogosto obiščejo. Na tak način se bomo zavarovali pred tem, da bi imeli kakršnekoli težave s sosedi. Zato bodite pri izbiri še posebej pozorni tudi na to, da boste kupili taka vrata, ki imajo talno tesnilo. Tako zvok ne bo mogel uhajati pod njimi in vaša zasebnost bo zares le vaša.

 

Kateri material je najboljši za vaš vhod?

Priporočamo, da so vaša notranja vhodna vrata sestavljena iz kombinacije materialov: izbran naj bo masiven les in dodatno ojačan z železno konstrukcijo. Izbrana barva in material naj se skladata tako z notranjim bivalnim ambientom, kot tudi s hodnikom na katerega vodijo.

notranja vhodna vrata

Pri prodajalcu se pozanimajte tudi ali ima vaš novi vhod HDF ploščo, ki predstavlja zaščito pred funkcionalno obrabo. Da bo vaše stanovanje kar se da varno pred vlomilci, pa je pri izbiri vrat pomembno tudi, da imajo vgrajeno protivlomno ključavnico. Najboljše ključavnice imajo 3D nasadila z blokado dviga, pa tudi pasivne zatiče ob strani nasadil.