storitve

Naredite sproščen korak h gibljivosti in udobju

Zaradi vse bolj stresnega in hitrega tempa življenja smo na žalost lahko hitro žrtve poškodb, ki jih je treba čim hitreje pozdraviti. To najhitreje uredite seveda s storitvami za izboljšanje vašega telesnega počutja, katere vodi samoplačniška fizioterapija cenik, ki je prilagojen vašim potrebam. Poleg tega so na voljo številne vrhunske storitve, ki jih nudi medicinska pedikura v Ljubljani, za razvajanje vaših stopal in celostno dobro počutje.

Različne ekipe strokovnjakov se zavezujejo zato, da vam omogočijo neskončno boljše gibanje, udobje in sproščenost v svoji koži.

medicinska pedikura2 (1)

Na voljo medicinska pedikura v Ljubljani in ostalih občinah

Ta specializirana storitev se osredotoča na estetiko ter zdravje stopal. Spada v obliko oskrbe, ki izboljšuje stanje kože, nohtov ter mišic stopal. Pomaga zdraviti različna stanja, kot so vraščeni nohti, kurja očesa, glivice na nohtih, odtiske, posebno nego diabetičnih stopal, deformirane prste in podobno.

Prednosti, ki jih nudi medicinska pedikura

 • Zdravje stopal: medicinska pedikura pomaga pri zmanjševanju bolečin, ki jih lahko povzročajo različne težave na stopalih, ter prispeva k splošnemu zdravju stopal.
 • Preprečevanje težav: redna medicinska pedikura lahko pomaga preprečevati težave, kot so vraščeni nohti, glivične okužbe in druge neprijetnosti.
 • Izboljšana gibljivost: s sprostitvijo mišic in sklepov stopal se lahko izboljša tudi celotna gibljivost.
 • Estetski vidik: poleg zdravstvenih koristi medicinska pedikura poskrbi tudi za estetsko prijetne in urejene nohte ter kožo stopal.
 • Strokovno svetovanje: usposobljeni pediker lahko nudi nasvete o pravilni negi stopal ter vam priporoči preventivne ukrepe.

Medicinska pedikura se zaradi različnih razlogov lahko opravlja tudi pri vas doma. Tako pridejo k vam specializirani strokovnjaki na področju pedikure, ki s seboj prinesejo vse potrebne pripomočke za najboljšo izkušnjo. Vi se boste tako v domačem okolju počutili sproščeno in udobno, ter boste lahko le uživali v sami obravnavi.

medicinska pedikura1 (1)

Kako pogosto se priporoča?

Povsem odvisno je od vsakega posameznika ter njegovega bolezenskega stanja. V okvirjih pa se ob minimalnih težavah priporoča vsake 3 mesece, ob različnih bolečih težavah na 1-2 meseca ter za sladkorne bolnike, 1 krat mesečno.

Kot smo spoznali, ima medicinska pedikura številne koristi za zdravje in udobje stopal. Vendar pa dobro počutje ne zajema le stopal. Fizioterapija je ključna za celostno zdravje telesa, saj pomaga pri okrevanju po poškodbah, izboljšanju gibljivosti in zmanjšanju bolečin. Zato vam predstavljamo možnost, kot je samoplačniška fizioterapija, ki vam omogoča prilagojeno terapevtsko obravnavo brez čakanja in omejitev.

medicinska pedikura

Samoplačniška fizioterapija cenik na domu ali v ambulanti

Samoplačniška fizioterapija ponuja posameznikom možnost, da prevzamejo aktivno vlogo v svojem zdravstvenem procesu in dosežejo optimalno fizično stanje. Nanaša se na fizioterapevtske storitve, za katere posameznik samoplačniško plača, ne da bi potreboval napotnico ali kritje s strani zdravstvenega zavarovanja. Cena na domu ali v ambulanti, se giblje v okvirju od 20 € do 60 €/ obisk.

To omogoča večjo fleksibilnost pri izbiri terapevtske obravnave, časovnih terminov in specializiranih pristopov k obravnavi. Na voljo so različne obravnave:

 • rehabilitacija: vključuje pasivno razgibavanje, aktivne vaje, vaje za ravnotežje ter koordinacijo. Vse z namenom vzpostavitve oz. vzdrževanja zdravja in funkcionalnosti gibalnega sistema.
 • Elektroterapija: namenjena za zmanjšanje bolečin, krepitev oslabelih mišic, pospeševanje za celjenje ran, koordinacijo gibov in podobno.
 • Laserska terapija: se osredotoča na zdravljenje preko elektromagnetnih valov, ki jih proizvaja intenziven žarek svetlobe, kateri vpliva in zdravi tkiva ter deluje protivnetno. Uporablja se za zmanjšanje vnetja, oteklin ter različnih kroničnih bolečin.
 • Magnetoterapija: oblika zdravljenja, ki deluje preko elektromagnetnega valovanja. Omogoča, da se sproži obnovitveni mehanizem, ki vpliva na hitrejšo obnovo celic, boljšo presnovo ter celjenje ran in poškodb.
 • Ultrazvočna terapija: se izvaja kot mikromasaža, ki odlično izboljšuje prekrvavitev in regeneracijske sposobnosti tkiv. Največkrat se uporablja pri revmatičnih obolenjih, brazgotinah, kalcinaciji sklepov in podobno.
 • Terapevtska masaža: z njo dosežemo vzpostavitev ravnovesja telesa in duha ter sprostitev. Izvaja se pri poškodbi mehkih tkiv, povečuje cirkulacijo, mobilnost ter pomaga zmanjšati mišično napetost in bolečino.
 • Kineziotaping: ali drugače povedano, metoda brez zdravil, učinkuje za zdravljenje številnih težav, ki zmanjšuje bolečine ter skrajša sam čas rehabilitacije.

Metoda, ki najbolje vpliva na bolnike in starejše osebe, je fizioterapija na domu. Osebe z možnostjo te storitve na domu hitreje okrevajo in imajo odlične rezultate. Storitev se predvsem izvaja za osebe, ki so same nezmožne priti v ambulanto zaradi zdravstvenih ali drugih težav.

samoplačniška fizioterapija.1

Prednosti, ki jih nosi samoplačniška fizioterapija na domu, so:

 • Hitrejše obravnave: brez čakanja na napotnico ali potrditev zavarovalnice lahko hitreje začnete z obravnavami, ki so ključne pri okrevanju po poškodbah ali zmanjševanju različnih bolečin.
 • Individualna pozornost: terapevt vam lahko nameni več časa in pozornosti, saj ni omejen s časovnimi okviri kot pri zavarovanju. To omogoča prilagojene terapije glede na vaše potrebe.
 • Širok spekter obravnav: samoplačniška fizioterapija omogoča dostop do specializiranih terapevtskih pristopov, ki morda niso vedno na voljo s kritjem zavarovalnice.
 • Večja kontrola: sami lahko določate tempo in pogostost obravnav, kar omogoča boljšo prilagoditev vsakdanjemu življenju.
 • Preprečevanje in preventiva bolezni: samoplačniška fizioterapija je odličen način za preventivo, saj omogoča obravnavo že ob prvih znakih težav, kar lahko prepreči resnejše težave v prihodnosti.

Samoplačniška fizioterapija in pogosta pedikura sta naložbi v vaše zdravje, gibljivost in kakovost življenja. Ne glede na to, ali se ukvarjate s športom, si želite olajšati bolečine ali izboljšati splošno počutje, je ta pristop lahko ključen korak k boljšemu telesnemu stanju.