dom in vrt

Družinske počitnice – čas za skupno pustolovščino?

Če si želite popolnega oddiha ob morju, potem so družinske počitnice z letalom na Mediteranu prava izbira. Za tiste, ki si želijo avanture, so tu grški otoki, ki jih lahko raziskujejo. Za tiste, ki pa si želijo brezskrbnega poležavanja na plaži z bogato all-inclusive ponudbo, pa je tu Turčija, kjer v toplem morju uživate, ne da bi razmišljali o tem, kje je na voljo sladoled ali koliko stane spust po vodnem toboganu. Tudi družinske počitnice ob slovenski obali so prava izbira. Na urejenih plažah boste lahko z otroki gradili peščene gradove in stolpe iz kamenja. Osvežite se lahko v morju, še večja vodna zabava vas čaka v vodnem parku Žusterna, kjer se lahko prepustite raznovrstnim vodnim doživetjem.

 

Odkrijte vodne užitke v slovenskih vodnih parkih in rekah

Za tiste, ki ste bolj naklonjeni vodnim užitkom, so slovenski vodni parki prava destinacija. Tobogani, bazeni, valovanje in številne druge atrakcije vas čakajo v vodnih parkih, kot so Aqualuna v Podčetrtku, Terme Čatež, Terme 3000 in Terme Ptuj. Tudi v hladnejših dneh vam ni treba skrbeti, saj bodo notranji bazeni poskrbeli za nepozabno vodno zabavo. Poleti je prava osvežitev v kristalno čistih rekah vodah sredi narave. Reke kot so Soča, Nadiža in Kolpa ponujajo prijetno okolje za uživanje poletja. Ob teh rekah boste našli številne kampe. Poleg čofotanja v vodi vas čakajo še druge vodne pustolovščine, kot so vožnja s supi, kajaki in spuščanje po toboganih. Vse to se dogaja tudi na obali.

 

Doživite vznemirljive pustolovščine

Za tiste, ki iščete edinstvene in vznemirljive avanture, so pustolovski parki prava izbira. Tu lahko preizkusite svojo iznajdljivost, pustolovski duh in plezalne sposobnosti. Na voljo so zavarovana plezališča, kjer lahko doživite neposreden stik s steno, pa tudi adrenalinsko spuščanje v dolino s poletnimi sankami. Slovenija, zeleni raj za pohodnike, ponuja številne vrhove, primerne tudi za otroke, ki lahko tako doživijo naravo v vsej njeni lepoti. To je priložnost, da skupaj z otroki spoznate planinski način življenja in se prepustite ljubezni do gibanja v naravi.

 

Srečajte življenje v slovenski naravi

Slovenija je dom številnim zanimivim živalskim vrstam, ki jih lahko spoznate v različnih delih države. V Postojnski jami boste srečali edinstveno človeško ribico, medtem ko vas bodo v Lipici očarali elegantni lipicanci. Avtohtone živalske in rastlinske vrste pa lahko občudujete v slovenskih naravnih parkih. Poleg tega lahko različne živalske vrste spoznavate tudi v ljubljanskem živalskem vrtu in manjših živalskih vrtovih po Sloveniji. Odkrijte popolnoma drugačen svet v Parku Postojnska jama, kjer se boste podali v svet zmajev, vitezov in skrivnosti. S pomočjo edinstvenega vlakca boste doživeli jamsko pustolovščino ter razkrili skrivnosti Erazma Predjamskega, čigar duh še vedno prebiva v Predjamskem gradu.

 

Zimski užitki za otroke in raziskovanje zgodovinskih mest

Slovenija ponuja odlično smučanje za otroke na zasneženih strminah. Krajše proge, razgibani tereni, poligoni za otroke in smučarske šole zagotavljajo, da bodo otroci uživali pri svojih prvih zavojih na smučeh. Posebne animacije in aktivnosti za otroke pa jih čakajo na smučiščih v Kranjski Gori, Rogli, Krvavcu, Cerknem in Voglu. Zgodovinska mesta Slovenije ponujajo edinstveno priložnost za potovanje v preteklost, medtem ko sodobna mesta in zelena okolica vabijo na raznolike pustolovščine za vso družino. Sprehodite se v čas vitezov in dvornih dam in obiščite nenavadne muzeje. Ustvarite nepozaben dan, ki bo združil zgodovino in sodobnost.

 

Nepozabno doživetje

Če se vam družinske počitnice z letalom na Mediteranu zdijo predaleč, lahko čas s svojimi najbližjimi preživite na hrvaški obali. Hrvaška obala, ki se razteza od Istre do Dalmacije ter obsega več kot 1.000 otokov, ponuja nešteto raznolikih plaž. Nekatere izmed njih zasedajo visoka mesta na različnih lestvicah najboljših plaž. Poleg čudovitih plaž in čistega morja pa obstaja še več razlogov za obisk Hrvaške. Poleg tega vas čaka izvrstna kulinarika, bogata kulturna in naravna dediščina ter zabava  Hrvaška bo postala destinacija, kamor se boste vedno znova radi vračali.