šport in prosti časstoritve

Električni skiroji dobra izbira za velika mesta

V večini velikih mest vlada kaos: več je prometa, semaforjev in ostalih omejitev, ki tako ali drugače otežujejo gladko prevažanje po mestu. Zato ne čudi dejstvo, da so se v zadnjih treh letih uveljavila alternativna vozila. V to skupino spadajo tudi električni skiroji in ostala majhna prevozna sredstva. Polnjenje poteka preko majhnega kabla, vsako enoto se lahko hitro pospravi ali zloži. Vaše mini vozilo bo zato na varnem pred dežjem in zavarovano pred krajo. Skrbno izbrani modeli so primerni za oba spola in za vse starosti. Prevozno sredstvo je na cestni podlagi zelo obstojno in se na površini dobro obdrži tudi v primeru dežja. Več o tem, zakaj so električni skiroji dobra izbira, pa sledi v nadaljevanju.

električni skiroji1

Investicija, ki se vrača in splača

Naredite nekaj dobrega za okolje in svoje živce in si privoščite boljšo mobilnost. Električni skiroji niso samo okolju prijazni, ampak po začetni investiciji od vas ne zahtevajo večjih dodatnih denarnih vložkov. Nekateri ponudniki nudijo tudi garancijo, kar pomeni, da boste lahko prevozno sredstvo brez skrbi uporabljali več let. Na voljo je več izdelčnih variacij: s sedežem, brez sedeža, popolnoma zložljivi modeli, z dodatnim motorjem, na ročni pogon … Potrebujete pomoč pri izbiri? Pomagate si lahko s forumi ali pa vprašanje zastavite strokovnjaku, ki se s prodajo ukvarja. Vsekakor so vroča tema predvsem v mestih, kjer je mobilnost po mestu omejena zaradi gostega prometa.

električni skiroji1.1

Električni skiroji, cena in ostale koristne informacije

Nakup si lahko privoščite brez da bi se morali odpovedati velikemu delu svojih prihrankov. Dobro prevozno sredstvo dobite že za 400 €, če želite na prevozno sredstvo dodati kakršnekoli dodatke, vas bo to stalo od 30 € dalje, odvisno od vrste nadgraditve. Izdelki so predvidoma dostavljeni v 10 delovnih dneh (dveh tednih), seveda se lahko to spremeni v primeru, da pride do povečanega povpraševanja v času božičnih počitnic … Pred nakupom ne pozabite preveriti tudi, če vam pripada garancija. Električni skiroji se hitro zložijo, zato ga boste enostavno odnesli in shranili tudi v pisarni pod mizo. Na takem mestu bo prevozno sredstvo popolnoma varno pred poškodbami in krajo.

polnjenje baterije na skiroju

Kakšna je zakonodaja?

Glede na to, da je alternativna mobilnost, kot jo omogočajo električni skiroji, precej negotova in se ves čas spreminja, točni zakoni o uporabi še niso določeni. Vseeno obstajata dve pomembni načeli, ki se jih morate držati. V prvi vrsti morate paziti na hitrost. Ta ne sme presegati 25 km/h, saj morate s prevoznim sredstvom voziti po sprehajalni poti, kjer je veliko počasnejših pešcev. Ob hitrostih, ki so višje od 25 km/h, se lahko zgodi, da vozila ne boste obvladali, kar je zelo nevarno početje. Prav tako morate med vsako vožnjo nositi čelado, potrjeno s strani varnostnih organov v Sloveniji.

skiro

100 % mesečni prihranek na gorivu

Če se odločite za alternativno vozilo, boste lahko na letni ravni prihranili več sto evrov, ki bi jih sicer »vložili« v gorivo svojega jeklenega konjička. Prav tako se prevozno sredstvo hitro napolni in je fleksibilno za shranjevaje. Še vedno niste prepričani, da ne boste nakupa obžalovali? Prepričani smo, da lahko cestno prevozno sredstvo dobro prodate, saj se vrednosti rabljenih vozil dobro ohranjajo.