Zdravstveno zavarovanje v tujini je nujno

Kljub trenutni situaciji po svetu, so za nekatere posameznike potovanja neizogibna zaradi službenih obveznosti, medtem ko za ostale morda velja, da si po dolgem času vsesplošnega zaprtja preprosto želijo izkusiti nova doživetja, zato se odločajo za dopustovanje izven Slovenije.

Vsi tisti, ki redno potujete, se verjetno dobro zavedate, kako pomembno je imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino, kar je še posebej dobrodošlo v teh časih, ko se še vedno spopadamo z epidemijo, zaradi katere se je v prejšnjem letu popolnoma zaustavil svet.

Za svoje zdravje lahko na preprost način poskrbite že sami

Nihče med nami si ne želi, da bi se to ponovilo, zato je ključnega pomena, ne le to, da se ustrezno zavarujemo v primeru potovanj, vendar tudi, da že sami preventivno poskrbimo za svoje zdravje in s tem čim bolj zmanjšamo možnosti za razvoj katerihkoli bolezni.

Če se odpravljate na dopust v toplejše kraje, je najpomembneje zaščititi svojo kožo, saj s prehodom iz hladnih, temačnih krajev v področja, kjer bo koža nenadoma izpostavljena intenzivnim sončnim žarkom in morski vodi, lahko poškodujete kožo, ki je ob tem času še bolj občutljiva. Najbolj učinkovit način zaščite, ki ga lahko ponudite vaši koži, je aloe vera gel, ki povrne vlažnost razdraženi, razpokani in izsušeni koži. Najdete ga lahko tukaj: https://www.hisa-zdravja.si/fruit-of-the-earth-aloe-vera-gel/.

aloe vera pomaga pri opeklinah

Zaščita kože na naraven način

Glede na to, da je aloe vera gel na voljo v treh različnih velikostih embalaže, ga lahko ga vzamete s sabo na plažo. Njegova velika prednost je predvsem prijetna in mazljiva tekstura, ki se ne lepi, po nanosu pa pušča prijeten občutek, saj kožo hladi in osveži. Vaša izsušena in razdražena koža bo takoj navlažena in nahranjena.

Za aloe vera gel je značilen hladilni učinek, zato je zelo primeren za pomiritev kože po piku žuželk ali v primeru, da pride do manjših poškodb, kot se na primer pogosto zgodi v kuhinji ali ko brezskrbno uživate ob najrazličnejših aktivnostih v morju, na plaži ali med pohajkovanjem po mestu. Za aloe vera gel je značilno, da ustvari zaščitni film na koži in zadržuje vlago. Zaradi svojega hladilnega učinka pa učinkovito blaži tudi opečeno kožo.

Aloe vera in opekline

Spodbuja tvorbo kolagena in preprečuje nastanek gub

Med poležavanjem na plaži v tropskih krajih se lahko dokaj hitro zgodi, da zaspite na vročem soncu, ki vas nato opeče. Prvo, kar lahko naredite, da vsaj malo ublažite pekoči občutek, in pomirite kožo, je da nanjo nanesete aloe vera gel, ki vsebuje eno najučinkovitejših naravnih snovi, ki negujejo opečeno kožo.

Vendar poleg vlaženja in pomirjanja kože deluje še zaviralno, saj poskrbi za zmanjšanje poškodb, do katerih je prišlo zaradi pretiranega sončenja. Če se preveč pogosto sončite, se lahko vaša koža prej postara in se izsuši, v najhujših primerih pa lahko pride do resnih opeklin.

Zato je pomembno, da svojo kožo vedno ustrezno zaščitite pred in med sončenjem ter poleg krem in olj, ki zagotavljajo UV-zaščito, po sončenju uporabite še aloe vera gel, ki bo vašo kožo še dodatno navlažil in jo pomiril. Predvsem pa med preživljanjem dopusta ne pozabite na previdnost, ne le pri sončenju, ampak tudi pri vseh ostalih aktivnostih.

aloe vera

Za brezskrbno dopustovanje v vaših najljubših krajih

Ne glede na to, ali se odpravljate na pot službeno ali zasebno, zavedati se morate možnosti, da nesreča nikoli ne počiva, zato je bolje, če se za vsak slučaj ustrezno pripravite. Če boste dopustovali v sosednjih državah oziroma v državah nekdanje Jugoslavije, bo za vas najbolj primerno zdravstveno zavarovanje za tujino, pri čemer vam bo v pomoč asistenčni center, ki vam je na voljo v slovenskem jeziku in v angleškem jeziku.

zavarovanje ko si na dopustu

Kaj vse je pokrito v primeru nesreče ali poslabšanja kronične bolezni?

V primeru poškodbe ali bolezni bodo pokriti vsi nujni medicinski stroški, ki bodo nastali pri zdravljenju, kar velja tudi v primeru akutnega poslabšanja vaših kroničnih bolezni. Obenem so pokriti tudi stroški zobozdravstvenih storitev in stroški nujnih telefonskih klicev na asistenčno številko.

V primeru hujših nesreč so kriti tudi stroški prevoza v najbližjo bolnišnico in v domovino. Tudi, če je potreben prevoz družinskega člana v bolnišnico ali v najhujšem primeru prevoz posmrtnih ostankov nazaj v domovino, vam stroške krije zdravstveno zavarovanje za tujino.

Z nižjo zavarovalno vsoto pa bodo kriti tudi ostali stroški, ki bi lahko nastali med vašim dopustovanjem, na primer, če bi potrebovali pravno pomoč ali nujno nakazilo denarja, ali če bi prišlo do zamude prtljage ali preklica oziroma zamude leta. Tudi v primeru izgube ali kraje osebnih dokumentov in ostalih uradnih listin in v primeru nezgodne smrti vam zdravstveno zavarovanje za tujino krije nastale stroške.

zavarovanje za tujino

Pred sklenitvijo se pozanimajte o pogojih

Preden sklenete katerokoli zavarovalno pogodbo, dobro preverite vse pogoje in obveznosti, ki jih morate izpolnjevati. Predvsem bodite pozorni na tiste dogodke, ki jih vaše izbrano zdravstveno zavarovanje za tujino ne krije. Podrobneje o tem si lahko preberete tukaj.

Omeniti je treba še to, da zdravstveno zavarovanje za tujino ne krije nobenih škodnih dogodkov, ki bi nastali v državi, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče. Če se morebiti ukvarjate s kakšnim športom poklicno, pa bo potrebno še dodatno doplačilo.