šport in prosti čas

Izvirno darilo za otroka so lesena igrala

Tudi letos ne veste, kaj bi za rojstnodnevno darilo kupili svojemu malčku, nečaku ali vnuku? V tem prispevku vam bomo razkrili, s katero stvarjo ga boste najbolj razveselili. Kvalitetna lesena igrala so hit za vse živahne malčke, ki veliko časa preživijo na prostem in se radi igrajo s svojimi sovrstniki. Velikost lahko prilagajte glede na površino, ki obdaja okolico vaše hiše. Nekateri sistemi so bolj razvejani, imajo torej več elementov, spet drugi vsebujejo samo nekaj manjših enot. Na voljo je več različnih oblik, oblik streh in možnosti dodatkov. S toboganom preprosto ne morete udariti mimo, saj jih obožujejo tudi malo starejši otroci. Več pa izveste v nadaljevanju.

lesena igrala

Zakaj je otroke dobro spodbujati, da več časa preživijo na zraku?

Otroški možgani do 10. leta ves čas potrebujejo izzive in ostale aktivacije, da se lahko živčne sinapse in povezave v možganskem deblu dobro razvijejo. Na vas je, da v tem času otroku zagotovite čim več miselno zahtevnejših iger. Ne samo, da bodo v teh aktivnostih uživali vaši malčki, tudi vi boste v tistem času lahko uredili več zadev okrog hiše. Za spodbujanje razvoja domišljije so lesena igrala več kot odlična priložnost. Skozi zabavo se bodo krepili tudi socialni stiki med otroci, kar je še posebej pomembno za vse predšolske navihance. Glede na današnji čas je prisotnost zaslonov in ekranov v življenju malčkov nekaj vsakdanjega, a vse to negativno vpliva na razvoj mladih živčnih celic.

otroška hišica vlak

Izbirate lahko med različnimi oblikami izdelkov

Večina ponudnikov lesena igrala ponuja v različnih oblikah. Manjše hišice so primerne za omejene prostore, kot so mestna dvorišča. Sistemi z več stolpi na drugi strani vzamejo več prostora in so primernejša izbira za umestitev na dvorišče vrtca ali šole. Izdelki so narejeni iz kakovostnih drvenih materialov, ki dihajo in nase ne vežejo vlage. A, pozor! Celoten sistem je potrebno vsaj enkrat na leto (priporočamo poleti) zaščititi z lakom ali podobnim sredstvom za zaščito. Tako boste lahko 100 % prepričani, da bo lepa hišica za otroke na vašem vrtu ostala v točno taki obliki, kot ste jo kupili.

lesene hiške

Kakšna morajo biti kvalitetna lesena igrala?

Pred nakupom se prepričajte, da izdelek ustreza naslednjim kriterijem:

  • Mora biti narejen iz drv ali podobnih naravnih materialov: ta lastnost je pomembna predvsem za to, ker so taki izdelki zdravju prijazni in se lepo starajo tudi v resnejših vremenskih razmerah.
  • Mora biti všeč vašemu malčku oziroma obdarovancu: otroci so izbirčna bitja, zato se rado zgodi, da jim kakšna oblika ne bo všeč, pred nakupom se zato prepričajte, da jim bo izbran izdelek všeč.
  • Velikost ustreza velikosti vašega vrta

otroška lesena igrala

Izdelek lahko podarite naprej

Veliko staršev se ob tako velikem nakupu sprašuje, kaj bodo z izdelkom storili, ko bo otrok enkrat dosegel določeno starost. Brez skrbi! Lesena igrala lahko kadarkoli prodate na spletnih portalih z rabljeno opremo ali pa jih podarite svojemu prijatelju. Vedno se lahko odločite tudi za podaritev sistema v dobrodelne namene, izdelek se hitro sestavi, zato ga lahko hitro in učinkovito postavite tudi v lopo ali garažo. V vsakem primeru vam obljubljamo, da nakupa ne boste obžalovali!