Opremite pisarno z najboljšo opremo

Poleg zmogljive računalniške opreme so printerji in kopirni stroji so nepogrešljivi v vsaki pisarni, velikokrat pa tudi doma. Ravno zaradi tega se je pojavila raznolika ponudba domače in pisarniške opreme. Printerji za domačo uporabo so praviloma manjši, da zavzamejo malo prostora, kakovost pa varira glede na tehnologijo printanja, cena pa je odvisna od kakovosti in dodatnih funkcij. Na drugi strani imamo pisarniške printerje in fotokopirce, ki so namenjeni večim uporabnikom in bolj zahtevnim opravilom, zato so tudi praviloma večji, bolj kakovostni ter zmožni zadovoljiti različnim potrebam po printanju (npr. večja hitrost printanja, printanje na različne formate idp.).V nadaljevanju preberite, kakšen je kakovostni barvni laserski tiskalnik za domačo pisarno in kateri so najboljši kopirni stroji za velike pisarne.

kopirni stroji

Kakšen printer sploh potrebujete?

Preden se lotite nakupa pisarniške opreme, je najprej dobro vedeti, kaj potrebujete glede na delo, ki ga opravljate. Tehnologija printanja se je z leti precej spremenila, prav tako se za pisarniške storitve uporabljajo naprednejše rešitve kot za domačo rabo, kjer so potrebe po printanju praviloma manjše. Poznamo več printerjev, ki se razlikujejo ne samo po načinu printanja, temveč tudi po kakovosti in primernosti za določeno dejavnosti.

Poznamo:

  • brizgalni printer, kiz brizganjem črnila iz kartuš skozi šobe ustvari sliko na papirju (na tak način deluje veliko printerjev za domačo rabo);
  • črno-beli ali barvni laserski tiskalnik, ki s pomočjo tonerja, laserja in valja z na svetlobo občutljivo snovjo na papir natisne sliko;
  • 3D printer, ki ni klasični printer, saj printa v 3D obliki s pomočjo posebnih filamentov, uporablja pa se predvsem za izdelovanje prototipov in modelov v strojništvu, projektiranju in industriji;
  • UV printer deluje s pomočjo barve, ki se posuši takoj, ko je ta izpostavljena UV svetlobi, prednost tega printanja je, da lahko printate na skoraj karkoli;
  • industrijski printer, ki so lahko tako brizgalni kot laserski, uporabljajo pa se za označevanje izdelkov in embalaže;
  • namenski printerji, ki so specializirani za točno določeno nalogo, npr. printanje na folijo ali za printanje nalepk.

Najboljši kopirni stroji za pisarno

Tako kot printerji se tudi kopirni stroji razlikujejo med sabo. Sicer se za domačo rabo največkrat uporabljajo kar tisti, ki so že v samem printerju, za pisarne pa se pokaže potreba po večjih in bolj zmogljivih napravah. Profesionalni kopirni stroji se med seboj zelo razlikujejo glede na funkcije, ki jih omogočajo. Ena najpomembnejših funkcij je zagotovo hitrost, še posebej, če v pisarni veliko printate ali dokumenti vsebujejo veliko strani. Pomembna je tudi tehnologija printanja. Kopirni stroji, ki delujejo z brizgalno tehnologijo, zahtevajo redno menjavanje kartuš, kar pomeni dodatne stroške nakupa rezervnih delov. Zato je velikokrat v pisarnah uporablja kar barvni laserski tiskalnik, ki tega stroška nima, prav tako pa je kakovost printanja boljša. Poleg teh dveh stvari so pomembni tudi kapaciteta skladiščenja papirja, možnost samodejnega obojestranskega printanja in spenjanja, možnost printanja večjih formatov ipd.

 

Za domačo rabo je najboljši kakovostni barvni laserski tiskalnik

Z delom od doma se je pojavila potreba po kakovostni domači pisarniški opremi, med katero sodi tudi printer. Če bi morali izbrati najboljšo opremo za domačo rabo, bi priporočali kvalitetni barvni laserski tiskalnik. Zakaj? Kakovost printanja je veliko boljša kot pri brizgalnem printerju, poleg tega na dolgi rok tudi prihranite, saj vam ni treba kupovati vedno novih kartuš. Že res, da je začetni strošek nekoliko višji, vendar je tudi printanje veliko hitrejše. Za domačo rabo obstajajo različni modeli, od manjših do srednje velikih, ki imajo različne zmogljivosti in funkcije. Predlagamo, da izberete barvni laserski tiskalnik, ki vam nudijo več možnosti, tudi če jih v danem trenutku ne potrebujete. Dober barvni laserski tiskalnik priznane znamke lahko dobite že od par sto evrov dalje.

fotokopirni stroji2

Na pisarniški opremi ne varčujte

Čeprav je lahko nakup nove pisarniške opreme draga investicija, pa na njej nikar ne varčujte. V kolikor boste računalnik ali printer kupovali za daljše časovno obdobje in za opravljanje obsežnega dela, izberite najboljšo kakovost in tehnologijo za vaš denar. Že zaradi tega, ker tehnologija napreduje z izjemno hitrostjo, potrebe po količinah in zmogljivosti programske opreme pa se povečujejo. Izbira priznane blagovne znamke garantira tudi kvaliteto in zanesljivost delovanja. Čeprav mislite, da v tem trenutku ne potrebujete več kot majhen domač printer, pa boste z večjim obsegom dela morda hitro videli, da potrebujete bolj zmogljivo napravo z več funkcijami, tako da razmišljanje izven okvirjev ni napačno.

multifunkcijski tiskalnik (

Kaj pa najem printerja?

Ena izmed možnosti je tudi najem pisarniške opreme, za katero se v zadnjem času odloča vedno več podjetij, storitev pa je nepogrešljiva na dogodkih, konferencah, izobraževanjih ipd. Najem pisarniške opreme ima številne prednosti in tudi nekaj slabosti. Prednosti najema je večja fleksibilnost, saj lahko napravo preprosto najamete, ko jo potrebujete. S tem lahko imate v rabi najboljšo opremo na trgu, medtem ko vam pri nakupu kopirni stroji z leti tehnološko zastarajo ali ne ustrezajo vašim potrebam. Prednost najema je tudi servis, vzdrževanje in podpora, pomemben dejavnik pa je tudi okoljska ozaveščenost. Kot največjo slabost najema bi izpostavili višje stroške kot pri nakupu.