dom in vrt

Poiščimo ugoden cenik PVC oken

V zadnjih letih smo bili priča obsežnim prenovam stavb in menjavi glavnih elementov, ki nam omogočajo zaščito ter kakovost bivanja. Tako je veliko lastnikov zamenjalo stara, dotrajana okna in nemalokrat z lesenih prešla na plastična. Cenik PVC oken preko raznih spletnih virov nam razkrije, da gre za ugodno ter hkrati kakovostno rešitev, saj so proizvajalci materiale nadgradili do te mere, da je življenjska doba lahko zares dolga, odpornost pa na zelo visoki ravni. Manj je težav z vzdrževanjem ter vremenskimi vplivi, pa tudi izolacija je odlična, zato je rast njihove priljubljenosti pričakovana.

pvc okna

Sestava stroškov

Cenik PVC oken lahko preverimo pri različnih ponudnikih, seveda pa je končni strošek odvisen od več dejavnikov, med drugim velja spremljati tudi različne popuste, ki nam lahko prinesejo sorazmeren prihranek. V splošnem velja, da bo naš izdatek prvenstveno odvisen od kakovosti samih materialov (tako profila, stekla kot okovja), nadalje pa tudi od stroškov izvedbe (montaža, odvoz, demontaža, zaključevanje itd.). H končnemu znesku moramo prišteti še morebitne dodatke, kot so police, polkna, notranje ali zunanje žaluzije, rolete, ključavnice itd.

pvc okna1

Primerjava med postavkami za cenik PVC oken

Posamične dimenzije in barve ravno tako vplivajo na cenik PVC oken. Najcenejša bo klasična bela barva, vsaka druga izvedba pa pomeni višji izdatek. Troslojno steklo bo v primerjavi z dvoslojnim seveda nekoliko dražje, vendar je zmanjšana toplotna prehodnost oziroma zmanjšana temperaturna izguba vsekakor prepričljiv razlog, da se odločimo zanj. Po dimenzijah pričakujmo na primer za obseg 100 x 100 cm znesek med dobrih 100,00 EUR in pod 200,00 EUR brez montaže. Sama vgradnja pa se tudi deli na dve vrsti, in sicer na običajno z vijačenjem ter peno ter na t.i. RAL, ki je dražja in vključuje troslojno tesnenje. Pridobimo več ponudb ter se posvetujmo z izvajalci glede najbolj prikladne rešitve za naš dom ter proračun.