šport in prosti čas

Poletna oprava za dečke

Ob dvigu temperatur se soočimo z menjavo garderobe in tako za nas kot za svoje otroke moramo preleteti omaro, da preverimo, katera oblačila so še aktualna. Za deklice ponavadi pripravimo različna krila, pajkice ter oblekice, za dečke pa fantovske kratke hlače ter majice. Fantovske kratke hlače narejene iz jeansa in drugih vrst tekstila so primerne za različne prostočasne aktivnosti, tako na igrišču kot v naravi. Predvsem morajo biti otroška poletna oblačila lahka, svetla, mehka ter ohlapna, da omogočajo ustrezno sproščenost v gibanju in da otrokom v njih ne postane prevroče.

fantovske kratke hlače

Udobne fantovske kratke hlače narejene iz jeansa

Če kupujemo denim material, ki je vrsta trpežnega bombažnega blaga, glejmo na to, da bodo tovrstne  fantovske kratke hlače zlasti udobne, in sicer s sproščenim krojem čez boke in stegna oziroma s preprostim elastičnim pasom brez zapenjanja, npr. z vrvico, da bo gibanje v njih čim bolj enostavno. Še posebej, če imajo dodatek elastana, so lahko dobro raztegljive in tako ponujajo še več praktičnosti, lahko pa izberemo tudi take s 100 % bombažem. Ravno tako poskusimo najti take, ki prihajajo iz trajnostnih virov, to pomeni po možnosti ekološko pridobljene ter to, da je v procesu izdelave upoštevano načelo pravične trgovine.

fantovske kratke hlače1

Fantovske kratke hlače iz drugih vrst blaga

Poleg denima so odlične tudi mešanice blaga, ki se pojavljajo v krajših trenirkah in imajo poleg bombaža še določen delež denimo recikliranega poliestra, najlona ali že omenjenega elastana. Nekateri modeli omogočajo odvajanje potenja oziroma hitro sušenje, kar je priročno v vročini oziroma med športno dejavnostjo. Vzorci so lahko zelo pestri ali pa povsem preprosti oziroma enobarvni. Glede na to, kakšen okus imajo dečki, jim pomagajmo pri izbiri pravega modela, v katerem se bodo počutili lahkotno v poletnem času, ne pozabimo pa tudi na pisane majice z zanimivimi potiski, ki bodo barvno ustrezale.