šport in prosti čas

Z znanjem in srečo v napovedovanje pri športu

Lahko bi rekli, da športne stave obstajajo toliko časa, kot obstajajo športi, torej že tisočletja, dokazi za to pa segajo v čas, ko so stari Grki organizirali olimpijske igre oziroma stari Rimljani gladiatorske igre ter drugi primeri. Take, kot jih poznamo danes, obstajajo nekje od 18. stoletja dalje, ko so udeleženci pričeli staviti na enega ali več konjev. Do konca 19. stoletja so nekatere države vpeljale zakone, ki bi jih urejali, vendar je bila njihova legalnost še vedno v ozadju. Šele s prihodom interneta v 90. letih prejšnjega stoletja pa se je vse to pričelo spreminjati. Postopki so postali poenostavljeni, ciljne publike pa so se naenkrat razširile na cel svet. Je pa po drugi strani tudi obhajanje pravil, ki je bilo prej lahko razširjeno, postalo težje. Danes imamo na voljo obilico spletnih strani in neskončno možnosti, da preizkusimo, ali imamo srečno roko na ta način.

šport

Spletne stavnice in njihova priljubljenost

Seznam z več kot ducat portali in njihovimi opisi, posebnostmi ter prednostmi za stranke lahko preverimo na Športne stavnice (klikni). Ena najbolj znanih in priljubljenih stavnic je med drugim avstrijska Bet at Home, ki jo v Sloveniji zastopa stran Stavidoma. Luč sveta je ugledala leta 1999, ima več milijonov uporabnikov in je dostopna v mnogo jezikih, od angleščine, nemščine, španščine do grščine, slovaščine in turščine ter drugih, med drugim pa tudi v slovenščini, kar je redko za tako tujo platformo. Med uporabniki je visoko ocenjena in ima vodilno mesto v evropskem prostoru. Športne stave dopolnjujejo tudi s programi sponzorstva klubov, zvez in prireditev, pretežno nogometnih, poleg tega pa doslej še teniških, rokometnih, hokejskih in drugih. Bet at Home se je tako do sedaj pojavil na odmevnih turnirjih in prvenstvih ter po različnih stadionih po Evropi.

športne stavnice

Katere športne stave poznamo?

Natančne opise najdemo na spletni strani Športne stavnice in drugod, v grobem pa se športne stave delijo na naslednje vrste:

  • 1 X 2: je najpogostejša pri nogometu, in sicer 1 predstavlja zmago domače ekipe, X neodločen rezultat, 2 pa zmago tuje ekipe;
  • polčas / konec: tukaj je možno 9 izidov, zanašajmo pa se na statistiko, ki kaže, da se 50 % tekem ob polčasu zaključi neodločeno, preostalih 50 % pa z zmago domačega moštva;
  • točen rezultat: kot pove že ime, gre pri tem za natančno napoved rezultata;
  • več / manj golov: pri tem stavimo, koliko bo zadetih golov glede na postavljeno mejo;
  • azijski handicap: ponujajo možnost stavljenja na četrtinske handicape, s čimer si povečamo možnost dobitka, saj se ognemo neodločenemu izidu.

Obseg ponudbe stavnice Bet at Home

V ponudbi so športne stave pred posamičnimi dogodki, lahko pa tudi v živo ali virtualno, kjer je doživetje avtentično kot pri pravi tekmi – na primer virtualna nogometna ali košarkarska liga, prvenstvo v tenisu ali pasje in konjske dirke, pa tudi razne igre s kartami, video igralni avtomati ter spletni casino ali poker s turnirji in druge opcije. Pri pokerju je na razpolago freeroll verzija, pri kateri nam ni potrebno za sodelovanje ničesar vplačati, lahko pa se kljub temu potegujemo za nagrade in se pomerimo s pravimi virtualnimi igralci. Preglejmo celoten nabor in se odločimo za nam najljubšo sprostitev, saj je na voljo na tisoče dogodkov, 75 vrst športa, pa tudi privlačne promocije v obliki bonusov, in sicer je ena izmed njih namenjena novim strankam v višini do 200,00 EUR, ko po prvi registraciji opravijo tudi začetno nakazilo.

katere športne stavnice poznamo

Prisotnost v Sloveniji

Bet at Home dejavnost pokriva spletna stran Stavidoma, ki omogoča nemoten dostop s povezavo. Ker je v slovenskem jeziku, je lahko dostopna slovenskim potrošnikom in zaradi tega priljubljena, saj je razumevanje različnih pravil olajšano. Ker je povezava nekajkrat letno blokirana s strani ponudnikov internetnih storitev, kar občasno lahko traja tudi do enega tedna, jo skrbnik redno preverja na dnevni ravni in ko pride do blokade, ob pravem času vzpostavi novo. Le-to jim neposredno posreduje Bet at Home, zato je preverjena in varna. Slovenska verzija ima tudi precej dogodkov in ugodne kvote ter živahno dogajanje pri vplačilih in izplačilih, kar še dviguje njeno popularnost. Dobitki so neobdavčeni in ostale storitve, kot so izplačila, brezplačne.

športne stavnice2

Registracija, uporaba in pomoč

Za registriranje računa oziroma igranje moramo biti polnoletni, torej stari vsaj 18 let, sicer pa gre za hiter in enostaven postopek, ki traja zgolj nekaj minut. Uporabniško ime nam dodeli Bet at Home, geslo pa izberemo sami v kombinaciji črk, številk ter posebnih znakov. Kvote so konkurenčne, z napredno statistiko pa lahko spremljamo analize tekem, kar nam pomaga pri nadaljnjih odločitvah in vplačilih za športne stave. Podpora uporabnikom je hitra in učinkovita, saj lahko prejmemo odgovore na naša vprašanja v zgolj nekoliko minutah oziroma v roku ene ure, poteka pa preko vseh možnih komunikacijskih kanalov – od spletnega obrazca, telefona, e-maila ali komunikacije v živo preko same strani. Da bomo predpise za športne stave usvojili, pozorno preberimo vse napotke in predloge ali se posvetujmo z drugimi.