tehnologija in znanost

Zanesljive in kvalitetne telefonske naprave

Danes je telefon nepogrešljiv del vsakodnevnega življenja. Je priročen, zanesljiv ter omogoča lažje in hitrejše življenje vsakogar. Z njim ne le dosegamo ljudi, kateri niso ob nas, vendar nam tudi omogčajo dostop do spleta, lažje učenje katerega koli področja, hitro dostopanje bilokaterih podatkov, ter krajšajo čas z igricami ter socialnimi omrežji.

Hitro rastoča in popularna znamka telefonov je danes Xiaomi. Danes si lahko privoščite Xiaomi Redmi Note 10 na obroke ali pa se odločite za Xiaomi 11T PRO saj Xiaomi 11T PRO je zmoglivejši, posledično pa je tudi precej dražji. Vse tehnološke lastnosti ter ostale informacije o takih telefonih lahko preverite že na spletu. Ugodni ponudniki pa se prav tako najdejo na spletu, kjer lahko preverite tudi ceno. Eden izmed zanesljivih in ugodnih ponudnikov je podjetje A1, katerega si lahko ogledate na spletu.

 

Zanesljiv Xiaomi Redmi Note 10

Novi Xiaomi Redmi Note 10 vas bo prepričal z odličnim ekranom, 5000 mAh veliko baterijo, MediaTek Dimensity 700 procesorjem in tremi zadnjimi kamerami. Procesor MediaTek Dimensity 700 je bil ustvarjen z 7nm vrhunskim procesom. Opremljen je tudi z 8 jednim CPU s hitrostjo do 2.2 GHz, in močnim ARM Mali G57 GPU. Procesor tako zagotavlja gladko delovanje in brezhibno izkušnjo.

Ekran velikosti 6,5” z ločljivostjo 1080 x 2400 pikslov, bo z osveževanjem zaslona 90 Hz, vsako sekundo prikazal 90 sličic, kar je 50% več kot običajni telefoni z 60 Hz ekrani. Dvojni 360° svetlobni senzorji zaznajo in prilagodijo svetlost na 4096 različnih načinov. Ker ogromno svojega časa preživimo za ekrani mobilih telefonov, ima ta telefon posebnosti, ki varujejo vaše oči. V močnem soncu ali sredi noči, bo Xiaomi Redmi Note 10 prilagodil svetlost ekrana. Tako bodo vaše oči gledale kar se da najudobnejšo svetlost, glede na vašo trenutno lokacijo.

Zmogljiva baterija s 5000 mAh vas ne bo pustila na cedilu. Ko boste potrebovali svoj novi Xiaomi Redmi Note 10, bo vedno na voljo. Poleg že tako velike zmogljivosti pa baterija omogoča tudi 18W hitro polnjenje. Xiaomi Redmi Note 10 se ponaša s tremi zadnjimi kamerami. Glavna ima 48 MP, zraven pa sta še globinska in makro kamera, vsaka ima 2 MP.

Xiaomi Redmi NotePrecej pomemben podatek te naprave pa je to, da je cenovno zelo ugoden in tako dostopen veliko ljudem. Tisti, ki telefon uporabljate izključno za nujne opravke kot so klici, sporočila in dostop do interneta, je le ta več kot zmogljiv in zanesljiv. V takih primerih, je ne smiselno kupovati toliko dražjo napravo, če vse tiste dodatne in boljše lastnosti ne bi uporabljali.

 

Kako vem da Xiaomi 11T PRO je zmogljivejši?

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T Pro ni le izjemno zmogljiv, ima tudi kvalitetno trojno kamero. Je pravi kinematografski stroj, ki ne bi bil popoln brez osupljivega, trpežnega in odzivnega zaslona. S podporo Dolby Vision lahko uporabniki uživate v ultra živahnih barvah, v neverjetni svetlosti in bogatih kontrastih. Ekran v velikosti 6.67″ in ločljivosti 1080×2400 pikslov, vsebuje tudi številne funkcije katere poskrbijo za najbolj udobno svetlost za vaše oči, ki ščitijo uporabnike pred naprezanjem. Kinematografski Xiaomi 11T Pro pa je dosegel še en mejnik z osveženo tehnologijo HyperCharge s 120 W, ki omogoča 100 odstotno napolnjenost mobitela v samo 17 minutah, in vam tako ponuja več časa za uporabo.

 

Fizične in glavne lastnosti Xiaomi 11T PRO:

 • Glavni fotoaparat: 108 MP, 8 MP, 5 MP
 • Baterija: 5000 mAh
 • Dual sim
 • Barva: siva ali bela
 • Teža: 204g
 • Dimenzije: 164,1 x 76,9 x 8,8 mm
 • LTE omrežje
 • Notranji pomnilnik: 256 GB
 • Tip kartice SIM: nano
 • 2G omrežje
 • 8-jederni procesor (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680)
 • Delovni pomnilnik: 8 GB
 • Meni v slovenskem jeziku
 • Operacijski sistem: Android 11, MIUI 12.5
 • 3G omrežje
 • 5G
 • Grafična kartica: Adreno 660

 

Kvalitetni in ugodni ponudniki

Na spletu najdete številne slovenske ponudnike, pri katerih si lahko zagotovite svojo telefonsko napravo. Ponudba je široka in pestra, kar vam lahko vzame veliko časa za pregled vseh lastnosti in prednosti posameznik izdelkov. Vendar, glede na današnjo uporabo te naprave, je to koristno zapravljna raziskava. Saj vas bo naprava spremljala kar nekaj let.

Zgoraj sta na kratko opisana dva zanesljiva in ugodna telefona, katera vam lahko lajšata življenje kar nekaj let. Saj so cene pametnih telefonov danes kar visoke je obročno plačilo pametno, predvsem pa priročno za marsikoga. Xiaomi Redmi Note 10 na obroke si lahko zagotovite že pri številnih ponudnikih in tako vam ne bo potrebno odšteti veliko količino denarja v kosu. Cene takih telefonov se majejo od 200 evrov do 650 evrov, odvisno od modela telefona ter njegove zmogljivosti.

Kar nekaj takih ponudnikov si danes lahko ogledate že z udobja svojega doma. Eden izmed teh je podjetje A1 katerega spletno stran najdete kadarkoli. Le ta, prav tako kot večina ponudnikov ima na spletni strani objavljene vse koristne informacije o vseh telefonskih napravah, ki so na voljo. Prav tako, pa so na spletu objavljene telefonske številke, na katerih so strokovnjaki dosegljivi vse dni v tednu. V primeru pa, da ne utegnete opraviti klica, pa so objavljeni tudi elektronski naslovi, na katere v povprečju odgovorijo v enem do dveh dneh.