šport in prosti čas

Brezskrbno gibanje v udobnih oblačilih

Športna oblačila so nepogrešljiva za vse, ki se ukvarjajo s športom. A tudi tisti, ki niso preveč navdušeni nad rekreacijo, se doma radi preoblečejo v nekaj bolj lahkotnega in udobnega. Opravljanje gospodinjskih del, čiščenje in pospravljanje ter skrb za otroke, vse to je veliko lažje početi, če smo oblečeni v mehko in udobno oblačilo.

Med najpriljubljenejše kose oblačil zagotovo spadajo ženske trenirke, ki so na voljo v različnih krojih in številnih barvnih kombinacijah. Pogosto so v prodajalnah in spletnih trgovinah na voljo le spodnji deli oblačila, ki ga lahko nato kombinirate s posebej izbranim zgornjim delom. Izbirate lahko med spodnjimi deli s širokimi hlačnicami ter sproščenim krojem čez boke in stegna, ali ozkimi hlačnicami, ki se zaključijo s patentom. Kljub temu, da boste verjetno v prodajalni našli le zgornji ali spodnji del ženske trenirke kompleti vseeno ponovno prihajajo v modo.

VALJI

Kako še lahko poskrbite za boljše počutje?

Ne glede na to, ali veliko sedite, ali pa se precej gibljete, se vam lahko po končani vadbi ali potem, ko zaključite z delom za računalnikom, začnejo pojavljati bolečine v vratu, ramenih ali hrbtenici. Odličen pripomoček za lajšanje teh težav je masažni valj, ki je oblikovan tako, da sprošča preobremenjene mišice in tako lajša bolečine.

Lahko sicer uporabite običajni penasti masažni valj, ki s svojo gladko površino sicer pritiska na mehko tkivo in izboljšuje fleksibilnost tkiv in pretok krvi. A običajno s takšnim pripomočkom ne boste dosegli dolgoročnih učinkov, saj bo za globljo masažo potreben bolj dodelan pripomoček, ki vas ne bo masiral samo površinsko.

Za izboljšanje prekrvavitve v mišicah in zmanjšanje bolečine v prizadetih mestih se najbolj obnese terapevtski penasti masažni valj, ki ga tudi sicer uporabljajo športniki, maserji in številni fizioterapevti za odpravljanje bolečin v mišicah.

Kakšno površino mora imeti dober masažni valj?

Sodobni terapevtski masažni valj nima gladke površine, temveč ima posebno oblikovane izbokline. Te pa so razporejene tako, da na obravnavano mesto ne pritiska samo ena ampak več izboklin, ker so razporejene na gosto. Njihova razporejenost je tako gostejša kot vaše mišično tkivo. A je vseeno kljub temu veliko mehkejša od kosti, zato se takoj upognejo ob stiku s telesnimi deli, kjer je veliko kostnih izboklin, kot je na primer hrbtenica.

Pri masaži lahko uporabite različne tehnike, s katerimi boste lahko učinkovito uravnavali količino pritiska na svoje telo. Tako na primer lahko le rahlo premaknete telo oziroma prizadeto mesto in tako zmanjšate površino telesa, s katero je masažni valj v stiku. Obenem pa boste s tem povečali pritisk na obravnavano mesto, kar vam bo omogočilo prodornejšo obdelavo mišic, s tem pa bo tudi prišlo do intenzivnejšega lajšanja bolečin.

masažni valji

Izbirate lahko med različnimi dimenzijami

Na voljo so vam v različnih dimenzijah. Odločite se lahko za mini penasti masažni valj, ki je širok 10 cm, njegov premer pa znaša 14,5 cm. Namenjen je masiranju točno določene točke na telesu. Zelo primeren je za težko dostopne telesne dele, kot so na primer lopatice oziroma prostor med lopaticama. Zaradi svoje majhnosti je ta masažni valj zelo priročen in ga lahko prenašate v svoji športni torbi oziroma ga vzamete s sabo, ko se odpravljate na potovanje.

masažni valji2

Uživajte v sproščenem udobju mehkih tkanin

Poleg ostalih športnih pripomočkov, s katerimi lahko poskrbite za boljše počutje po vadbi, pa je tudi pomembno, v kaj ste oblečeni med športno vadbo. Prednost kakovostnih športnih oblačil in oblačil za prosti čas, je ta, da so zasnovana tako, da vas med gibanjem ne ovirajo. Zato se ob različnih aktivnostih veliko žensk odloča prav za širši, bolj sproščeni kroj ženske trenirke, ker jim prav takšna oblačila nudijo največjo svobodo gibanja.

Ne glede na to, ali vas čaka pospravljanje po stanovanju ali pa se odpravljate ven na tek, je pomembno, da ste oblečeni v mehko in udobno oblačilo. Kakovostne ženske trenirke vsebujejo velik delež bombaža z dodanim manjšim deležem umetnih materialov, kot je na primer poliester.

ženske trenirke

Podložene ženske trenirke za hladnejše dni

Jesen in zima sta kot nalašč za poležavanje na kavču s skodelico toplega čaja v roki. Hladni dnevi nas pogosto zadržujejo v notranjih prostorih, kjer lahko veliko časa preživimo v sproščenem vzdušju. Sproščanje pa je v takšnih dneh veliko lažje, če smo oblečeni v lahkotna oblačila, ki so dovolj topla in nas ne stiskajo v pasu, kot to pogosto lahko občutimo v kavbojkah.

ženske trenirke3

Ko se združita udobje in lep videz

Poleg udobja, ki ga ponujajo podložene ženske trenirke, je seveda pomemben tudi videz. Tudi s takšnim kosom oblačila namreč lahko poskrbite za pridih elegance. Na voljo vam namreč niso le modeli, ki s svojo podobo odražajo izrazit športni slog.

Če želite, lahko tudi v povsem sproščenem kosu oblačila s pravo izbiro dosežete eleganten videz, ki ga lahko dosežete s pravo izbiro ženske trenirke kompleti pa so še posebej primerni za bolj umirjen, klasičen slog. Sploh če si izberete takšnega, kjer je zgornji del ženske trenirke enobarvna jopica v nevtralnih črnih, sivih ali bež odtenkih, spodnji del pa v enaki barvi s hlačnicami v klasičnem, ravnem ali rahlo širokem kroju.