dom in vrt

Dekorativne nalepke in tapete za steno v otroški sobi

Marsikdo med prenovo otroške sobe ostane brez idej, kako jo okrasiti. Če ste tudi vi med njimi, potem vas bodo zagotovo navdušile dekorativne nalepke za otroško sobo s simpatičnimi in igrivimi motivi. Tako vam ni treba več tuhtati, kakšne tapete izbrati ali v katero barvo bi bilo najbolje prepleskati prostor. Tudi če ostanete pri klasični beli barvi, boste lahko na domiseln način okrasili stene. Stenske nalepke so zelo preprosta, poceni in obenem izredno unikatna rešitev.

Če bi radi preverili, kakšne dekorativne nalepke za steno so sploh na voljo, lahko to storite kar prek spleta. Tam boste našli ogromno različnih ponudnikov, ki v svojih spletnih trgovinah ponujajo pestro izbiro številnih različnih vzorcev: lunice, sovice, rožice, zajčki, balončki in še in še. Nekatere med njimi so prava umetniška dela, ki vas bodo nedvomno očarala in vzbudila radovednost in domišljijo vaših malčkov.

dekorativne nalepke za steno

Prava izbira okrasnih elementov lahko pozitivno deluje na počutje

Kljub temu, da za marsikoga vsaka sprememba prinaša priložnost za rast, pa je lahko vsakršna prenova in opremljanje doma tudi zelo stresno. Pogosto so težave tudi povezane s pomanjkanjem kreativnosti, časa in, seveda, tudi denarja. Vendar imate prav pri opremljanju otroške sobe izjemno priložnost, da svoji ustvarjalnosti daste prosto pot. Poleg talnih oblog, pohištva in ostale opreme se je potrebno posvetiti tudi stenam. Tu pa potrebujete vsaj osnovno idejo o okrasnih elementih in prevladujočih barvah.

Otroci hitro rastejo, z njihovo rastjo in razvojem pa se spreminjajo tudi njihove želje. Prav iz tega razloga so  dekorativne nalepke za steno najboljša izbira. Tudi če se jih bodo po določenem času naveličali, jih lahko preprosto snamete in zamenjate, prepleskate z drugo barvo ali se odločite za tapete. S pravo izbiro pa lahko poskrbite, da se bo vaš malček v svojem prostoru lahko sproščal, obenem pa bo v njem našel občutek varnosti in miru.

otroška soba

Pri opremi imejte v mislih starost otroka

Ker je na trgu ogromno izbire, boste zlahka našli kaj primernega starosti vašega malčka. Med različnimi motivi so tako tisti, ki so bolj primerni za dojenčke, malčke in starejše otroke ter najstnike. Pri tem pa končne odločitve ne sprejemajte brez prisotnosti otrok, ki naj aktivno sodelujejo pri postopku izbire. Ko je motiv izbran, poskrbite za predpripravo sten. Te morate najprej očistiti in prepleskati oziroma prebarvati. Pred namestitvijo izbrane dekorativne nalepke za steno mora ta biti popolnoma čista in gladka.

Celotno delo lahko opravite kar sami, saj gre za zelo preprost način dodajanja okrasnih elementov. V primeru, da ste izbrali izvedbo v večjih dimenzijah, naj vam pri nameščanju pomaga kdo od družinskih članov. Včasih so sicer prostore okraševali tudi s slikanjem motivov, a je to zdaj bolj redkost. Dekorativne nalepke za steno lahko takoj snamete, če si vaš malček premisli, imajo pa lahko tudi zaščitno funkcijo. Če izberete večje, bodo te lahko zaščitile celotno površino od tal do stropa pred prahom in umazanijo. Tudi če se umažejo, jih preprosto obrišete z vlažno krpo.

dekorativne nalepke za otroško sobo

Kakšne so lahko dekorativne nalepke za otroško sobo?

Zelo priljubljeni so risani ali filmski junaki, pa tudi nekatera ostala fantazijska bitja, kot so princeske, gusarji, dinozavri. Če je vaš malček odličen športnik, je zagotovo prava izbira takšnega motiva, ki bo prikazoval njegov najljubši šport. Tako se lahko med vzorci znajdejo teniške, nogometne ali košarkarske žoge ali risane podobe njihovi športnih idolov.

Za nežnejše dušice bodo najprimernejše dekorativne nalepke za steno z motivi iz narave in živalskega sveta, kot so na primer ovčice, sonček, lunica, sovice, žirafe, drevesa, rože in podobni. Nekaterim malčkom pa je že v zibelko položena nagnjenost k minimalizmu, zato bodo povsem zadovoljni z čistimi, skromnimi linijami in preprostimi vzorci, morda s kakšnim preprostim zapisom, citatom ali motivacijskim stavkom, lahko pa tudi z imenom vašega malčka.