Kaj ponuja dobra avtopralnica?

Se tudi vi pogosto sprašujete kje v Sloveniji stoji dobra avtopralnica in kakšne storitve naj bi ta ponujala? Poglejmo si nekaj stvari, ki tam preprosto ne smejo manjkati, vsaj po mnenju rednih uporabnikov. V grobem jih sicer delimo na zunanje in notranje čiščenje, vendar pa ima dobra avtopralnica te storitve gotovo veliko bolj natančno opredeljene in razdeljene na posamezne vrste vozil. Tako bi recimo morali ponujati različna pakete za osebna vozila, za tovorna vozila pa tudi za motorna kolesa. Pri tem je pomembna tudi kvalitetna materiala, ki ga imajo na razpolago.

Želeli bi si namreč, da uporabljajo mehke in kakovostne krtače, ki na našem vozilu ne bodo pustile nobenih sledi. Ščetke se morajo popolnoma prilagoditi obliki prav vsakega avtomobila. Postopek pranja mora zagotoviti celovito nego. To pomeni, da mora temeljitemu predpranju, ki ga opravijo usposobljeni in izkušeni uslužbenci, slediti pranje v sodobni avtomatski avtopralnici. Skratka, da se bo stranka odpeljala zadovoljna, ji mora dobra avtopralnica za konkurenčno ceno ponuditi odlično storitev.

dobra avtopralnica

Vrste čiščenja, ki jih ponuja dobra avtopralnica

Med programe, ki bi jih morala imeti vsaka dobra avtopralnica prištevamo denimo visokotlačno pranje, ki zaradi visokega pritiska (po navadi okoli 60 barov) temeljito odstrani vso grobo umazanijo. Slediti bi moral program pranja z aktivno peno, ki bo poskrbela za preostalo, manj vidno umazanijo. Za popoln izgled vašega jeklenega konjička bi moralo biti v ponudbi tudi pranje s šamponom, ki bo z mehkimi a intenzivno delujočimi krtačami zagotovilo bleščeč lesk. Ob tem seveda ne smemo pozabiti na pranje podvozja, kjer se skriva veliko soli, delcev asfalta in druge grobe umazanije.

dobre avtopralnice

Vsak resnični ljubitelj avtomobilov bo na koncu želel še voskanje, ki poskrbelo za dodaten sijaj in nadaljnjo zaščito pred vsemi vrstami umazanije. Dober sistem čiščenja mora imeti tudi močan pritisk sušenja, ki je usmerjen po obrisih vozila ter zato zagotavlja odlično sušenje brez nadležnih lis. Številni boljši ponudniki tovrstnih storitev vam bodo zagotovo znali ponuditi še kakšno nadstandardno obdelavo avtomobila, ki bo zagotavljala sijajen lak in zaščito pred škodljivimi vplivi okolja.

Nenazadnje je marsikomu pomembno tudi to, da je pralnica varčna, torej da omogoča manjšo porabo vode, elektrike in predvsem kemikalij. Na prvo žogo je to sicer prikladno za lastnika, vendar pa na to postajajo vedno bolj pozorni tudi vse bolj okolijsko ozaveščeni vozniki.

Vse bolj priljubljene so tudi ročne pralnice

Poleg avtomatskih pralnic lahko obiščete tudi številne ročne, kjer svoje vozilo lahko operete kar sami. S tem boste nekaj tudi privarčevali. Te so predvsem priljubljene pri osebah iz urbanih okolij, ki v bližini svojega doma nimajo dovolj prostora ali primerne infrastrukture, da bi to izvedli. Seveda lahko tudi v ročnih pralnicah prosite, da čiščenje namesto vas opravijo drugi.

avtopralnica

Dobra avtopralnica, ki ponuja možnost pranja na roke, bi morala biti opremljena tudi s sistemom mehke osmozne vode. Ta vam omogoča učinkovitejše sušenje površine avtomobila, tako da se suhe vodne kapljice na površini ne bodo poznale. Močan pritisk vode vam bo omogočil, da temeljito sperete tako površje, kot tudi podvozje avtomobila. Številne so opremljene tudi s sesalci, tako da lahko sami posesate notranjost vašega jeklenega konjička.