dom in vrt

Kako notranja oprema hiše vpliva na naše počutje?

Ne glede na to kako dobro izolacijo ima vaša hiša, kako prostorna ali koliko svetlobe ima; najbolj bo k udobju in vašemu dobremu počutju v njej pripomogla notranja oprema hiše. Sem ne prištevamo le pohištva temveč denimo tudi svetila, stensko dekoracijo, tlake ter nenazadnje sanitarno opremo. Seveda se notranja oprema hiše lahko dopolnjuje sproti in sčasoma tudi spreminja, vendar je dobro pred vselitvijo imeti načrt opremljanja. Tako bodo vzorci in barvi skladni, kar bo močno pripomoglo k harmoniji vaših bivalnih prostorov in posledično – morda sicer zgolj podzavestno – k večjemu udobju.

notranja opreme hiše

Prav zato se številni odločajo za najem notranjih opremljevalcev, ki poskrbijo, da je notranja oprema hiše skladna ne le z okolico temveč tudi z željami in okusom stranke. Številni bodo v tovrstnem načrtovanju povsem uživali in jim usklajevanje barv, vzorcev ter oblik ne bo povzročalo pretiranih preglavic, za druge pa je to lahko svojevrsten izziv s katerim ne želijo izgubljati veliko časa.

Notranja oprema hiše mora biti skladna z vašim življenjskim stilom

Načrtovanje izgleda vašega doma je predvsem pomembno z vidika usklajevanja vaših želja in vašega življenjskega sloga. Kako denimo oblikovati vaš bivalni prostor, če so vam všeč minimalistični slogi, vendar imate veliko knjig ali denimo radi kuhate? Kot rečeno vam načrtovanje lahko predstavlja izziv v katerem uživate, lahko pa se raje odločite, da boste najeli strokovnjaka, ki vam bo pri tem pomagal. S svojimi izkušnjami ter strokovnimi napotki vam bo notranji oblikovalec denimo olajšal marsikatero dilemo oziroma skrb.

notranja oprema hiše

Ni pa vse samo stvar v idejah. Mojstri, ki jim notranja oprema hiše ni tuja, tudi dobro poznajo stroko in se bodo vedeli na katerega izvajalca obrniti, če boste denimo potrebovali pleskarja sten ali napeljevanje elektro in strojnih instalacij. Prav tako vam bodo znali svetovati v primeru večjih posegov, kot so rušenje sten, polaganje talnih ter stenskih oblog, montaža in vgradnja pohištva po meri ter konce koncev celotna rekonstrukcija hiše ali stanovanja.

Nekaj nasvetov za bolj udobno bivanje

Seveda so pomembni vsi prostori v našem stanovanju, vendar se bo raven zadovoljstva najhitreje dvignila, če bomo pričeli v osrednjem prostoru, torej dnevni sobi, kjer tudi sicer preživimo največ časa. Številni strokovnjaki na tem področju so prepričani, da klasične dnevne sobe, kot smo jo bili v preteklosti vajeni, že nekaj časa ni več. Dandanes namreč vse bolj prevladuje težnja k medsebojni povezanosti vseh prostorov in ustvarjanju neke smiselne celote. Tako prosti niso samo bolje povezani, temveč se z manjšim številom sten in pregrad tudi poveča uporabna površina prostora.

moderna jedilnica

Strokovnjaki prav tako pravijo, da je trenutno mogoče opaziti trend kontrastov. V praksi to pomeni, da ljudje radi kombinirajo med seboj na prvi pogled nezdružljive materiale, kot sta denimo vidni beton in les. V to kategorijo denimo spada tudi minimalistični stil z izrazito baročnimi detajli. Eden od pomembnih vidikov na katere je potrebno biti pozoren pri opremljanju ne le dnevne sobe, temveč tudi ostalih prostorov je zagotavljanje zadostne količine naravne svetlobe. Čeprav nam sodobna tehnologija omogoča, da v stene vgradimo večje odprtine, oblikovalci menijo, da imajo številni ljudje v Sloveniji še vedno zadržke pred večjimi steklenimi površinami.