Kako odstraniti kurje oko na naraven način?

Kaj je kurje oko? Na vprašanje kaj je kurje oko lahko odgovorimo, da gre za trdo, stožčasto oblikovano hiperkeratotično kožno lezijo, ki se običajno razvije na podplatih. Klavus se običajno razvije sčasoma kot odziv na pritisk ali trenje kože. Čeprav je lahko boleč, običajno ne predstavljajo resnega zdravstvenega problema. Če pa jih ne zdravimo, lahko povzročijo težave, kot sta okužba ali razjeda. Kako odstraniti kurje oko na stopalu? Možnosti zdravljenja vključujejo negona domu, zdravila in operacijo. Domača oskrba vključuje ukrepe za zmanjšanje pritiska in trenja na prizadeto območje. To lahko vključuje nošenje čevljev, ki se pravilno prilegajo, in oblazinjenje vseh področij, ki se večkrat dotikajo.

kurje oko.2.1

Eterična olja za zdravljenje

Sedaj ko vemo kaj je kurje oko, se lahko osredotočimo na zdravljenje. Obstaja veliko načinov za naravno zdravljenje klavusa. Eden najučinkovitejših načinov je uporaba eteričnih olj. Znano je, da imajo eterična olja močne zdravilne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati pojav klavusa in izboljšati zdravje vaše kože. Olje čajevca je odlično naravno antiseptično in protivnetno sredstvo. Pomaga zmanjšati oteklino in rdečico ter pospešuje celjenje. Olje sivke je še eno učinkovito eterično olje za zdravljenje. Ima pomirjujoče in blagodejne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati draženje in bolečino. Olje kamilice je naravno protivnetno sredstvo, ki lahko pomaga zmanjšati oteklino in rdečino. Olje rožmarina ima spazmolitične lastnosti, ki lahko pomagajo lajšati bolečine in vnetja. Olje poprove mete ima hladilne in osvežilne lastnosti, ki lahko pomagajo pomiriti kožo in zmanjšati draženje.

Namakanje v vodi in jabolčnemu kisu

Če iščete naraven način za zdravljenje, ne iščite drugje kot v svoji kuhinjski shrambo! Obstaja več običajnih kuhinjskih sestavin, ki jih lahko uporabite za učinkovito zdravljenje tega bolečega stanja. Eno od preprostih zdravil je namakanje nog v mešanici tople vode in jabolčnega kisa. Kislinske lastnosti kisa bodo pomagale zmehčati otrdelo kožo in jo je tako lažje odstraniti. Na prizadeto območje lahko poskusite nanesti tudi pasto iz sode bikarbone in vode. Ta bo pomagala pri luščenju odmrlih kožnih celic in pod njimi razkrila mehkejšo in bolj zdravo kožo. Ne pozabite, da je vlaženje ključnega pomena za ohranjanje zdravih nog. Po kopanju ali prhanju na stopala nanesite bogato kremo ali losjon in nosite nogavice iz materialov, ki dihajo, kot je bombaž, da bodo vaše noge suhe.

 

Kaj se zgodi, če ga ne zdravimo?

Sedaj, ko že dobro veste kaj je kurje oko, se lahko posvetimo, kakšne so lahko posledice ob nezdravljenju. Če imate otiščanec, se morda sprašujete, kaj se bo zgodilo, če ga ne boste zdravili. Na žalost lahko postanejo otiščanci in precej boleči, če jih ne zdravimo. Prav tako lahko povzročijo okužbo, razjedo in celo gangreno. Zato je pomembno, da jih zdravite zgodaj in učinkovito. Na voljo so številna možnosti za zdravljenje. Če pa ta ne pomagajo ali če težava vztraja, obiščite zdravnika, ki vam bo pomagal pri nadaljnjem zdravljenju. Večina jih sčasoma izgine sama, vendar to lahko traja več tednov ali celo mesecev. V nekaterih primerih pa se lahko rana okuži in zahteva zdravniško zdravljenje. Če imate okužbo, boste morda potrebovali antibiotike.

kurje oko - Copy

Včasih je potrebna zdravniška pomoč

Če omenjeni ukrepi kako odstraniti kurje oko na stopalu stanja ne izboljšajo, bo morda potrebno zdravniško zdravljenje. To lahko vključuje kreme ali mazila na recept, peroralna zdravila ali kirurški poseg. O operaciji se običajno razmišlja le, če drugi načini zdravljenja niso uspešni in stanje povzroča hude bolečine ali invalidnost. Naš odgovor na vprašanje kaj je kurje oko, je torej, da gre za pogosto stanje, ki ga je običajno mogoče obvladati z domačo nego ali zdravljenjem. V redkih primerih pa lahko povzročijo resne težave, če jih ne zdravimo. Če imate kakršne koli pomisleke glede tega stanja, se posvetujte z zdravnikom, da vam svetuje in predlaga nadaljnje možnosti zdravljenja.