storitve

Medijske vsebine na dosegu roke

V sodobnem domu tehnologija igra ključno vlogo pri zagotavljanju udobja in zabave. Dva pomembna pripomočka, ki ju lahko vključimo v našo dnevno sobo, sta, denimo, nosilec za TV in bluetooth prenosni zvočnik. Prvi nam bo omogočil pritrditev televizorja na steno, s čimer prihranimo prostor in si zagotovimo boljši kot gledanja, drugi pa kakovostno predvajanje glasbe, podcastov in drugih zvočnih vsebin s pametnega  telefona, tablice ali računalnika. Oba izdelka nam torej izboljšata uporabniško izkušnjo in poskrbita za boljšo organizacijo prostora. Med drugim si lahko ponudbo ogledamo pri podjetjih, kot je Techtrade ali Anker in drugod, ter si tako ustvarimo boljšo predstavo glede specifikacij in cenovnega okvira. Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za njun nakup, preverimo podrobneje v nadaljevanju.

nosilci za tv.3

Nosilec za TV za prilagodljivo gledanje

Nosilec za TV je priročen pripomoček, s katerim lahko na nam prilagojen način spremljamo televizijske vsebine. Njegove prednosti so naslednje:

 • Prihranek prostora: Pritrditev televizorja na steno osvobodi prostor, kjer bi sicer stala televizijska omarica. To je še posebej koristno v manjših prostorih, kot so npr. garsonjere, vikendi, sobe itd., kjer šteje vsak dodaten prostor.
 • Estetski videz: Televizor na steni daje prostoru moderen in urejen videz. Kabli so lahko skriti za njim ali znotraj stenskih kanalov, kar dodatno prispeva k urejenemu videzu.
 • Boljša ergonomija: Z namestitvijo televizorja na steno lahko prilagodimo višino gledanja glede na sedežno garnituro, kar zmanjša obremenitev vratu in oči.
 • Prilagodljivost: Gibljivi nosilec za TV omogoča prilagajanje kota gledanja, kar je idealno povsod tam, kjer potrebujemo tovrstno fleksibilnost. Lahko jih zavrtimo, nagnemo ali izvlečemo iz stene, da dosežemo optimalno pozicijo.

bluetooth prenosni zvočnik2

Kakšen nosilec za TV izbrati?

Na voljo so različne vrste, ki omogočajo različne stopnje prilagodljivosti, od fiksnih do popolnoma gibljivih. Odločimo se za takega, ki bo najbolj ustrezal našim razmeram, in sicer:

 • Fiksni bo primeren za televizije, ki jih bomo gledali iz ene fiksne točke.
 • Z nagibnim lahko televizijo nagibamo navzgor in navzdol, kar je uporabno za odpravljanje odsevov ali za prilagoditev kotov gledanja.
 • Polno gibljivi pa omogočajo vrtenje, nagibanje in premikanje televizije stran od stene, kar zagotavlja največjo fleksibilnost.

Ko izbiramo nosilec za TV, upoštevajmo predvsem tri osnovne stvari:

 • Kompatibilnost: Prepričajmo se, ali je združljiv z velikostjo in težo naše televizije. Proizvajalci običajno navajajo največjo težo in priporočeno velikost zaslona.
 • Namestitev: Preverimo, ali je enostaven za namestitev in ali so v paketu vključeni vsi potrebni pritrdilni elementi. Pri težjih aparatih je priporočljivo uporabiti take, ki so pritrjeni v stenske stebre za dodatno stabilnost.
 • Estetika: Izberimo takega, ki se bo ujemal z dekorjem našega prostora. Nekateri so oblikovani tako, da so skoraj nevidni, ko je aparat nameščen.

prenosni bluetooth zvočnik

Bluetooth prenosni zvočnik za popolno izkušnjo poslušanja

Bluetooth prenosni zvočnik je brezžična naprava, ki omogoča predvajanje različnih zvočnih vsebin s prenosnih pametnih naprav. Prenašamo ga lahko kamor koli, na piknik, plažo ali v drugo sobo v hiši in drugam, saj deluje na baterijo, kar pomeni, da ni omejen z napajalnim kablom. To je tudi ena njegovih glavnih prednosti, saj je tako lahko glasba z nami na poti. In kljub svoji majhnosti so mnogi zasnovani tako, da zagotavljajo visoko kakovost zvoka. Nekateri modeli ponujajo tudi napredne funkcije, kot so bas ojačevalci in zvočni izenačevalnik. Bluetooth prenosni zvočnik je enostavno povezljiv, saj večina modelov zagotavlja preprosto povezljivost s pametnim telefonom ali tablico z le nekaj kliki. Vgrajene baterije zagotavljajo večurno neprekinjeno predvajanje glasbe. Napredni modeli omogočajo celo 20 ur ali več delovanja z enim polnjenjem.

nosilci za tv.2

Kaj upoštevati, ko kupujemo bluetooth prenosni zvočnik?

Osredotočimo se na štiri kriterije, ki nam bodo pomagali pri naši odločitvi:

 • Zvočna kakovost: Preverimo frekvenčni razpon in moč. Višja moč pomeni večjo glasnost, širok frekvenčni razpon pa pomeni boljšo kakovost zvoka.
 • Velikost in teža: Razmislimo o prenosljivosti – manjši in lažji so bolj priročni za prenašanje, vendar večji običajno nudijo boljšo kakovost zvoka.
 • Trajanje baterije: Izberimo takega, ki ima dolgo življenjsko dobo baterije, še posebej če ga nameravamo uporabljati na prostem ali na mestih, kjer ni lahko dostopnih virov energije.
 • Vodoodpornost: Če nameravamo bluetooth prenosni zvočnik uporabljati na prostem, poiščimo modele, ki so odporni na vodo in prah. To bo zagotovilo, da bo deloval tudi v bolj zahtevnih pogojih.

nosilci za tv

Še boljša organizacija in udobje s pravimi aparati in ponudniki

Moderni pripomočki, kot sta nosilec za TV ter bluetooth prenosni zvočnik in podobni, nam bodo približali ter nadgradili medijske vsebine in bistveno izboljšali funkcionalnost ter estetiko našega doma. Podobni oziroma dopolnjujoči so lahko še razna stojala, slušalke, polnilne postaje, organizatorji kablov, pametne vtičnice, projektorji, univerzalni daljinski upravljalniki za upravljanje z več aparati naenkrat ali druge zvočne naprave, kot je npr. soundbar, ozka in dolga naprava, ki se običajno namesti pod televizijo in izboljša oziroma ojača njen zvok. Ponudniki, kot je, recimo, Techtrade ter Anker, nam lahko predstavijo vse prednosti in izzive tovrstnih produktov ter glede na naše specifične želje pripravijo ponudbo, ki nam bo najbolj odgovarjala.