lepota in zdravje

Odkrijte skrite vzroke ramenskih neugodij

Ali vas nenehne bolečine in nelagodje v ramenih ovirajo pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti? Morda ste že poskusili različne terapije, vendar vzrok težav še vedno ostaja skrit. V takšnih primerih se lahko izkaže, da je https://ultralab.si/ultrazvok-rame nepogrešljivo orodje za natančno in celovito diagnosticiranje ter zdravljenje vaših ramenskih težav.

Če vas torej pestijo težave, nikar ne odlašajte in se posvetite s strokovnjakom za ultrazvok rame.

ultrazvok rame

Kaj ultrazvok rame lahko razkrije?

To je sodobna tehnologija, ki omogoča pregled notranjih struktur ramenskega sklepa s pomočjo zvočnih valov visoke frekvence. Ta neinvazivna metoda omogoča zdravnikom, da pridobijo podrobne in jasne slike mišic, kit, vezi ter drugih mehkih tkiv v ramenskem predelu. Na ta način lahko ocenijo in vam podajo informacijo o tem, kaj se dogaja.

Ultrazvok rame je odlična metoda, s katero je mogoče odkriti skrite vzroke bolečin, kot so:

  • vnetja,
  • poškodbe ali
  • druge patologije, ki bi sicer lahko ostale neopažene pri ostalih diagnostičnih postopkih.

ultrazvok rame1 (1)

Simptomi in bolezni, pri katerih se uporablja ultrazvok rame

  • Subakromialno-subdeltoidni burzitis:

Ultrazvok pokaže tekočino ali zadebeljeno steno burze SASD ali kalcinacije v burze SASD.

  • Kalcinacije v tetivah rotatorne manšete:

Močne bolečine v ramenskem delu, kjer lahko ultrazvok pokaže tetive rotatorne manšete (RM), njihov potek, kalcinacije v tetivah, strukturo tetiv in raztrganine v RM. Kalcinacije so lahko majhne in se odstranijo pri fizikalni terapiji ali velike, ki se odstranijo z operativnim posegom, lahko so stare ali sveže.

  • Natrganje in raztrganje tetiv RM:

Bolečine v rami in omejena gibljivost pripelje paciente, po poškodbi, na pregled. Ultrazvok rame prikaže vse sveže raztrganine, ki so lahko delne ali ccelotne, na strani sklepa ali burze:

  • raztrganje tetive dolge glave m. bicepsa
  • izliv v ramenskem sklepu
  • tumorske spremembe v ramenskem sklepu.

Ultrazvok je neškodljiv in neboleč pregled, ki ne zahteva predpriprav. Je pa tako učinkovit, da v kratkem času omogoči diagnozo. Zato ga priporočamo vsem, ki imajo bolečine ali zmanjšano gibljivost sklepa.