lepota in zdravje

Skrivnost ohranjanja mladostnega videza

Staranje je naravni proces, ki pa v sodobni družbi ni najbolje sprejet. Oglasi s pozivi klikni tukaj in odkrij mladostni napoj žal ne deluje. Nič ni narobe, da se ženske in moški kljub letom želijo počutiti čudovito in mladostno v svoji koži, zato skrb za kožo, uporaba kozmetičnih izdelkov in tretmajev niso več tabu. Seveda kozmetični izdelki niso eliksir mladosti in ne morejo zagotoviti čudežnih rezultatov, lahko pa upočasnijo naravne procese. In ravno zato ni vseeno, kakšne uporabljate. V nadaljevanju predstavljamo dve preprosti skrivnosti za ohranjanje mladostnega videza: redna vsakodnevna nega obraza s kakovostnimi kozmetičnimi izdelki ter lepotne terapije, največkrat je to mikrodermoabrazija (https://www.rehamed.si/diamantni-piling/).

mikrodermoabrazija1

Redna nega obraza s kakovostnimi izdelki

Skozi dan je naša koža izpostavljena različnim dejavnikom – onesnaženemu zraku, prašnim delcem, bakterijam, ličilom, znoju ipd. Tudi če koža ne izgleda umazana, potrebuje redno čiščenje, s katerim odstranimo vso umazanijo in odmrle celice. Redna nega obraza je ključna za preprečevanje nastanka mozoljev in aken, za ohranjanje vlažnosti in prožnosti kože ter za svež in sijoč videz. Čeprav je čiščenje z vodo osnova, pa nega obraza obsega veliko več, kot samo to. V mislih imamo predvsem kozmetične izdelke, ki pa morajo biti izdelani iz kakovostnih sestavin in učinkovin ter biti prilagojeni tipu kože. Ravno sestavine in učinkovine v kozmetiki so tisto, kar vrača sijaj in mladostni videz.

Kako naj izgleda dnevna rutina?

Nega obraza naj bo večplastna, kar pomeni, da je sestavljena iz večih korakov, v katerih zadovoljimo vse plasti kože in dosežemo najboljši končni učinek. Najprej kožo dobro umijte in očistite ličil in ostalih izdelkov, pri tem si lahko pomagate z gelom ali peno za čiščenje. Temu naj sledi čiščenje s tonikom, ki iz kože odstrani odvečno maščobo in umazanijo, kožo pa pripravi na nadaljnje korake. Po čiščenju sledi nanos izdelkov za nego kože, ki so največkrat prilagojeni tipu kože – serumi, krema za predel okrog oči ipd. Nega obraza se konča z nanosom kreme, ki je prav tako odvisna od tipa kože in dela dneva. Zjutraj nanesite dnevno kremo, zvečer pa nočno kremo. V kolikor boste izpostavljeni soncu, je smiselna tudi uporaba kreme za sončenje.

nega obraza2

Kakšno kozmetiko uporabljate, je ključnega pomena

Ne glede na to, kakšen je vaš tip kože, kozmetika, ki jo uporabljate na najbolj občutljivem delu telesa, naj bo kakovostna in iz čim bolj naravnih sestavin. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo močne kemikalije, saj ne samo, da lahko kožo razdražijo, temveč jo lahko tudi poškodujejo ali poškodujejo njen naravni pH. V zadnjem času vedno bolj postajajo priljubljeni izdelki korejske kozmetike, ki so zasnovani na naravnih izvlečkih zelenega čaja, aloe vere, limete, amazonske gline, rdeče alge, polžje sline … Korejke že od nekdaj slovijo po izjemno mladostnem videzu in gladki koži, zato ni iz trte izvito, da te ženske vedo nekaj več o eliksirju mladosti.

mikrodermoabrazija2

Mikrodermoabrazija ali diamantni piling

Diamantni piling ali mikrodermoabrazija je enostavna in hitra pot do bolj zdrave in mladostne kože, ki je primerna za ženske in moške vseh starosti. Mikrodermoabrazija pomeni, da se pri tretmaju odstranjuje vrhnje plasti kože in mrtve kožne celice ter tako da prostor spodnjim in mlajšim celicam, s čimer se razkrije mehkejša in bolj zdrava koža. Mikodermoabrazija je neivazivna, neboleča, hitra in varna terapija, ki sprožo stimulacijo fibroblastov (kolagena in elastina) ter pospeši rast novih celic v globji  plasti povrhnjice oz. epidermisa. Rezultat je sveža, sijoča in gladka koža. Največkrat se mikrodermoabrazija  izvaja na obrazu, vratu in dekolteju, izvzeti pa niso niti drugi predeli telesa.

Kdaj se odločiti za tretma?

Mikrodermoabrazija je tretma, za katerega se največkrat odločajo tisti, ki želijo odstraniti različne nepravilnosti na koži, na primer poškodbe zaradi pretiranega izpostavljanja soncu, brazgotine po aknah, povečane pore in nečistoče ter pigmentni madeži. Terapija pripomore tudi k zmanjševanju gub, zato je mikrodermoabrazija učinkovit postopek za preprečitev prezgodnjega staranja in izboljšanje videza kože. Na splošno se mikrodermoabrazija priporoča za vse tipe kože, ki želijo osveženo polt in mladosten videz.

nega obraza1 (1)

Kako poteka?

Tretma poteka v kozmetičnih salonih s pomočjo posebne naprave, ki kožo čisti, lušči, odstranjuje ogrce in jo globinsko vlaži. Sama terapija ne neboleča in popolnoma varna, traja pa od 30 do 45 minut. Trajanje in intenzivnost se prilagodi tipu, področju in potrebam kože. Za osvežitev obraza zadostuje 3-5 terapij, optimalni rezultati so vidni nekje po 6–8 terapijah. Za zdravljenje aken se priporoča 9-10 terapij. Za ohranjanja mladostnega in svežega videza se priporoča ponovitev terapij na en ali dva meseca.

mikrodermoabrazija

Naj vas »klikni tukaj« za eliksir mladosti ne zavede

Ne glede na to, koliko denarja zapravite za kozmetiko ali lepotne tretmaje in ne glede na to, kakšne sestavine so v izdelkih, staranja ne morete preprečiti, lahko ga le upočasnite. Nega obraza naj bo tisti dejavnik, zaradi katerega boste izgledali bolje, in ker boste izgledali bolje, se boste tudi počutili bolje. In če se počutite dobro, tudi izgledate dobro. Začaran krog dobrega počutja, ki vas ohranja mladostne, vitalne in zadovoljne v svoji koži.