Okrogla vodila iz nerjavečega jekla

Največja prednost, s katero se lahko pohvalijo okrogla vodila, je možnost različnih uporab in aplikativnosti. Po navadi se uporabljajo v primeru premočrtnega gibanja, nekatere različice pa omogočajo tudi vrtenje. Ker je trenje med vrtenjem izredno majhno oziroma skoraj zanemarljivo, je mogoče z njihovo pomočjo premikati tudi težja bremena. Narejene so iz nerjavečega jekla, nemalokrat so na voljo tudi iz bronastih in sintranih materialov. Zaradi svoje posebne sestave, okrogla vodila niso skoraj nikoli v direktnem stiku z glavnim vodilom. Za majhno količino trenja so zaslužni mini kroglični mehanizmi, ki jih najdemo v notranjosti izdelka. Trenje nato postane kotalno, količina kroglic v sistemu pa je odvisna od namembnosti.

okrogla vodila

Koliko bremena okrogla vodila prenesejo?

Zaradi sofisticirane zasnove so okrogla vodila primerna tudi za velike obremenitve. Nosilnost posameznega delca je odvisna od števila majhnih kroglic znotraj mehanizma, mogoče ga je enostavno odstraniti, ohišje mehanizma pa lahko prekriva plastika in kovinske prevleke. Zaradi teže je pogost material tudi aluminij, če potrebujete element za večje obremenitve, pa lahko izberete tudi alternative iz jekla, ki so še bolj odporne na udarce in vplive iz zunanjega okolja. Na vsaki strani imajo ti elementi tudi majhna ušesa za pritrditev. Cena se razlikuje glede ponudnika, pa tudi glede na zakupljeno količino. Če ste v dilemi, kateri element izbrati, za nasvet povprašajte strokovnjaka ali prodajalca.

različne velikosti okroglih vodil

Žilavo jedro in majhno trenje

Okrogla vodila so narejena tako, da nudijo oporo za linearno tehniko ter so narejena v visoko tolerančnem razredu h6. Poleg tega so kaljena indukcijsko in se ponašajo s trdoto površine 58-62 HRC. Zaradi svoje neverjetno sofisticirane sestave imajo vsi izdelki odlične mehanske lastnosti. Ste vedeli, da je mogoče vse variacije razrezati na različne koščke, kar lahko po navadi naredijo tudi v podjetju, kjer boste izdelek kupili? Vsi izdelki so narejeni po strogih standardih, kot jih določa industrija. Zaupajte žilavemu jedru in svoje izdelke preobrazite v sinonim kakovosti.

Okrogla vodila s podporo in linearni ležaji