Vrhunsko prevajanje francoščine

Visoke cene in dolgi roki dobave končnega izdelka. S temi besedami bi lahko opisali povprečno storitev za tolmačenje in prevajanje francoščine v Sloveniji. Ker je ta jezik v primerjavi z drugimi manj razširjen in ga posledično govori manjše število ljudi, so tudi cene za avtorsko stran v skladu s tem višje. Agencije za avtorsko stran v povprečju zahtevajo do 30 % več denarja, kot bi ga plačali, če bi tolmaču plačali brez posrednika. Če za pretvorbo vašega besedila v drug jezik ne želite zapraviti celega premoženja, berite naprej.

Razkrili vam bomo nekaj skrivnosti, po katerih se lahko ravnate, če želite za prevajanje francoščine izbrati kakovostnega partnerja, ki za svoje storitve ne računa preveč denarja.

prevodi

Kako prepoznati dobrega jezikoslovca?

Danes je v poplavi različnih ponudnikov na trgu najboljše ponudnike težko prepoznati. Vseeno obstaja nekaj kriterijev, po katerih lahko hitro in enostavno ovrednotite izbranega strokovnjaka. Najprej vam priporočamo, da natančno preučite njihovo spletno stran. Natančno preučite reference, pozanimajte se tudi o posameznih zaposlenih, če je potrebno, od podjetja zahtevajte tudi dokazilo o ustrezni usposobljenosti. Zakaj je za prevajanje francoščine to še posebej potrebno? Kot smo omenili že na začetku, je ta jezik manj razširjen, zato boste po prejemu izdelka le težko ocenili, če ustreza vašim standardom. Prav tako se lahko s slabo adaptiranimi besedili osmešite pred pomembnim poslovnim partnerjem ali s spletne strani odženete potencialne stranke.

francoščina

Prevajanje francoščine mora biti 100 % strokovno izvedeno

Tudi pri adaptacijah besedil v drug jezik obstajajo določena pravila. Potrebno je uporabljati pravilen jezik glede na namembnost besedila. Včasih je potrebno kakšne koščke besedila povsem prilagoditi trgu in ciljni publiki, kar še dodatno otežuje nalogo tolmača. Če želite, da je prevajanje francoščine zares kakovostno, potem svoje besedilo zaupajte samo najboljšim strokovnjakom in za nekaj evrov prihranka svojih pogodb in pomembnih dokumentov nikakor ne pošiljajte »kvazi strokovnjakom«, ki jih najdete preko spleta. Popravki vas bodo na dolgi rok stali več, kot bi plačali v primeru, če bi že na začetku izbrali profesionalnega izvajalca storitve.