šport in prosti čas

Se želite lotiti boksarske vreče?

Če prekipevate od energije in ne veste, kam jo usmeriti, ali pa ste pod hudim stresom in se pogosto znajdete v situacijah, ko morate potlačiti svojo jezo, potem mogoče ne bi bila napačna odločitev za nakup boksarske vreče, nad katero se boste lahko znesli brez zavor. V primeru, da vas je že ta uvod spomnil na vse situacije, ko bi potrebovali nekaj takega, potem berite naprej in izvedeli boste nekaj ključnih informacij, ki jih je dobro vedeti še preden se dejansko lotite nakupa.

Večina od vas ob omembi tega priljubljenega športnega rekvizita verjetno takoj pomisli na viseče boksarske vreče, ki jih vidimo v filmih o znanih in neznanih boksarjih, vendar obstaja še nekaj drugih vrst, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju.

 

viseče boksarske vreče1

Izbira boksarske vreče glede na namen uporabe

 

Mnogo je takšnih, ki ne trenirajo boksa in se želijo samo sproščati ali pa trenirati za pridobitev kondicije. Tem je priporočljiva mehkejša različica, namenjena lahkotnemu kontaktu. Za močnejše  uporabnike so bolj primerne večje in težje boksarske vreče, ki zaradi svoje teže manj nihajo. Vendar je zaželeno, da se vreča vsaj malo zaniha ob udarcu, zato morajo te pri mlajših uporabnikih biti lažje.

Da bi res kupili takšno, ki vam bo najbolj ustrezala, je najbolje, da vrečo pred nakupom preizkusite. Izbirate lahko med različnimi vrstami, saj obstajajo samostoječe in viseče boksarske vreče, med temi pa so poleg tistih klasičnih velikih vreč na voljo tudi manjše, vodne ali tiste v obliki žoge.

 

viseče boksarske vreče

Kakšna naj bo višina boksarske vreče?

 

Pri višini morate upoštevati predvsem višino stropa v prostoru, kamor boste vrečo namestili. Najbolje je, če pred nakupom izmerite višino stropa. Pri tem velja omeniti, da je v Sloveniji povprečna višina stropa nekje med 235 in 240 centimetri.

Realno višino vreče, ki bi bila najustreznejša za vas, določite tako, da iztegnete roke in rahlo pokrčite kolena. Iztegnjena roka ponazarja sredino višine boksarske vreče. Malo drugače je, če imate zelo visok strop. V tem primeru boste potrebovali stenski nosilec, na katerega boste potem vrečo obesili na ustrezno višino.