Sklenite zavarovanje rizika odpovedi za mirno pot

Ste opravili nakup letalske vozovnice za New York ali rezervirali hotel v Londonu, pa se zaradi takšnih in drugačnih razlogov bojite, da vam ne bo uspelo na potovanje? Nikar ne skrbite, Coris ima v svoji ponudbi tudi zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko uveljavljate v primeru odpovedi vašega potovanja. Polica je namenjena vsem, ki potujete v lastni režiji, to pomeni, da rezervacije in nakupe niste opravili preko turističnih agencij. Polico lahko hitro in z nekaj kliki na https://www.coris.si/zavarovanja/zavarovanje-rizika-odpovedi-potovanja sklenejo vse osebe do 75. leta starosti, velja v vseh državah sveta. Na voljo va, je zavarovanje rizika odpovedi z osnovnim ali razširjenim kritjem.

 

O polici

 

Zavarovanje rizika odpovedi lahko sklenejo vse osebe do dopolnjenega 75. leta starosti. Odločite se lahko med osnovnim in razširjenim kritjem. Osnovno kritje vam pokriva odpoved zaradi nepredvidljive bolezni, poškodbe ali smrti v družini, pri razširjenem kritju pa so poleg zdravstvenih težav razlogi za odpoved lahko tudi težave pri nosečnosti, odreditev karantene, izguba službe, pomanjkanje snega na smučiščih, odpoved poroke ali poročnega potovanja ipd. Veljavnost police se začne z dnem, ko je plačana prva premija, ki pa mora biti poravnana v roku 72 ur od rezervacije ali plačila potovanja. Zavarovanje rizika odpovedi lahko uveljavljate v vseh državah sveta.

zavarovanje rizika odpovedi1

Kaj obsega zavarovanje rizika odpovedi?

 

Izbran paket vas ščiti pred morebitno odpovedjo potovanja zaradi zdravstvenih in drugih razlog, ki mu onemogočajo odhod na potovanje. V to se med drugim štejejo:

  • hude telesne poškodbe, bolezen ali smrt,
  • odpoved dogodka, koncerta ali športne prireditve, za katero je bilo urejeno potovanje,
  • če vam je bila dodeljena obvezna karantena,
  • zapleti z nosečnostjo,
  • udeležba v prometni nesreči na poti do izbrane destinacije,
  • odpoved poročnega potovanja ali razveza zakonske zveze,
  • opozorila za določena območja (ekstremne vremenske razmere, epidemija ali pandemija)

insurance policy

Kako lahko uveljavljate povračilo stroškov?

V kolikor se zgodi, da na potovanju naletite na nepredvidljive situacije, za katere lahko uveljavljate premijo ali do potovanja zaradi okoliščin sploh ne pride, lahko podate zahtevek za uveljavljanje povračila stroškov. V tem primeru morajo biti predloženi vsi dokumenti, računi, pooblastila, zdravniška potrdila in ostala dokazila o obstoju nastanka škodnega dogodka, tako da si račune in potrdila vestno spravljajte ves čas pred in med potovanjem. Odpoved potovanja morate sporočiti v roku 48 ur po nastanku dogodka. Po prejemu celotne dokumentacije in odobritvi kritja nastalih stroškov se vam povrne znesek, ki ga v primeru odpovedi letalska družba ali hotelska veriga ne bi priznali.

 

Katerega ponudnika izbrati?

Coris so eden izmed prvih specialistov za jamstvo v tujini, ki delujejo že od leta 1993 in že skoraj 30 let nabirajo dragocene izkušnje na področju mednarodnega reševanja škodnih primerov.  So edini ponudnik z lastnim asistenčnim centrom, ki je strankan na voljo vsak dan v tednu, 24 ur na dan. Svetovalci vedno poskrbijo za brezhibno organizacijo pomoči, ne glede na to, kako daleč so ali v katerem časovnem pasu se nahajajo. So tudi edini, ki krijejo stroške poškodb, če ste udeleženi v terorističnem napadu, edini, kjer strošek prevoza v domovino ni manjši od zavarovalne vsote in edini, ki povrnejo stroške nujnih klicev v njihov asistenčni center.