šport in prosti čas

Skok v poletje z modnimi oblačili za najmlajše

V teh vročih poletnih dneh potrebujemo lahkotna in zračna oblačila, ki bodo pustila telesu dihati in se normalno potiti. Poleg praktičnega vidika in udobja pa je pomembno tudi, da nam oblačilo lepo pristaja in se v njem dobro počutimo. Tako kot se vse to zdi pomembno odraslim, je toliko bolj pomembno tudi našim najmlajšim, sploh ko gre za otroška oblačila, kot so dekliške obleke, majice, krila, hlače, puloverji in pajkice.

Ravno najmlajši, morda še posebej najstniki in najstnice, si želijo predvsem modnih in trendovskih oblačil, v katerih bodo videti kul. Nekateri med njimi si želijo bolj izstopati, drugi spet pa raje posežejo po nevpadljivih in bolj umirjenih kosih.

To pa ne velja samo za dekliške obleke, saj je podobno tudi, ko gre za izbiro kopalnih oblačil, kot so kopalke za deklice, saj so v poplavi različnih krojev, barv in slogov tudi dekleta pogosto v veliki dilemi, kakšno oblačilo je najprimernejše zanje. Za pomoč pri iskanju in za ogled številnih poletnih oblačil lahko tukaj pobrskate po spletni trgovini GAP, kjer so vam na voljo modna in udobna poletna oblačila.

Najpriljubljenejše poletne dekliške obleke

obleke za deklice

Poleg modnih majic s kratkimi rokavi ali z naramnicami ter kratkih hlač, pajkic in kril, med najpriljubljenejša poletna oblačila zagotovo spadajo dekliške obleke. Te so lahko z dolgimi, kratkimi rokavi ali pa s tankimi oziroma širokimi naramnicami. Običajno segajo do kolen in so izdelane iz lahkotnih materialov.

Tu še posebej velja omeniti, da je sploh bombaž najbolj zaželen, saj gre za zračen in trpežen material, vendar je potrebno pri pranju upoštevati tudi navodila proizvajalca. Oblačila iz stoodstotnega bombaža lahko sicer perete v pralnem stroju, a je treba nastaviti program za pranje občutljivega perila.

Poletne dekliške obleke so na voljo v različnih krojih. Tako imajo lahko cvetlične vzorce po celotni površini in tanke naramnice, ki se stikajo na hrbtu, ter kroj v silhueti A-linije, z V-izrezom in nabranim robom oziroma volančki. Lahko pa so enobarvne ali črtaste s kratkimi rokavi, v ravnem kroju ali v A-liniji ter okroglim izrezom s potiskom po celotnem oblačilu oziroma zgolj z logotipom na zgornjem delu.

Kaj najbolj prepriča najmlajše in kakšna je ponudba na spletu?

Prvo, kar bo verjetno najprej padlo v oči pri najmlajših so ravno barvni vzorci, ki naredijo nanje najmočnejši vtis. Najzahtevnejšim se bosta verjetno pri izbiri zdela pomembna tudi kroj in sam slog dekliške obleke, saj prav to dvoje največ prispeva k njihovem dojemanju svoje podobe med vrstniki. Kosi so lahko še tako modni, a če se vaša malčica v nekem oblačilu ne vidi, se bo pač odločila za kaj preprostejšega ali nekaj bolj izstopajočega, odvisno od njenega osebnega okusa.

Izbira barv oz. potiskov za dekliške obleke je v spletni trgovini GAP resnično bogata, saj so te na voljo v vseh poletnih odtenkih, od oranžne, rumene, bele, roza rdeče, do bolj hladnih barv • modre, zelene, sive. Ponudba pa vključuje tudi modele v različnih pisanih vzorcih • cvetličnem, karirastem, črtastem, pikčastem, tie-dye … Med vsemi naštetimi se bo zagotovo kaj našlo za vsako še tako izbirčno dekletce.

Kopalke za deklice z zaščito pred soncem

Ko gre za dekliške obleke je zaželeno, da so izdelane iz naravnih materialov, kot je na primer bombaž. Vendar pa, ko kupujete kopalke za deklice, morajo biti te zaradi svoje funkcije večinoma izdelane iz umetnih materialov oziroma iz kombinacije umetnih in naravnih tkanin. Tako sta tu predvsem v ospredju poliester in elastan, pri čemer je prvi običajno zastopan v višjem deležu, med 60-80 %, medtem ko je elastana običajno nekje med 20-40 %.

kopalke za deklice

Kroji so lahko enodelni ali dvodelni, z naramnicami, kratkimi ali celo dolgimi rokavi. Prav posebne so enodelne kopalke za deklice v črtastem vzorcu z dolgimi kontrastnimi rokavi, visokim ovratnikom in zadrgo spredaj, ki obenem  nudijo tudi 40+ zaščito pred UV žarki. Z ustrezno izbiro tako lahko svoji hčerkici zagotovite učinkovito zaščito kože pred soncem.

Enodelne in dvodelne tie-dye različice v prikupnih krojih

Poleg klasičnih enodelnih modelov pa so na voljo tudi obojestranske tankini kopalke za deklice v modrem tie-dye vzorcu, ki je ponovno vse bolj priljubljen med mladimi in tudi tistimi najmlajšimi. Izdelane so iz mehkega, raztegljivega 80-odstotnega poliestra, imajo tanke naramnice in okrogel vratni izrez, spodnji del pa ima elastičen pas. Če je vaši malčici bolj všeč roza barva, so na voljo tudi v navadnem enobarvnem roza odtenku. Tudi te kopalke za deklice omogočajo zaščito pred UV žarki, in sicer z zaščitnim faktorjem 50+.

Ravno tako v tie-dye vzorcu pa so na voljo enodelne kopalke za deklice z naramnicami in naborki, ki jih najdete tukaj. Tudi te so izdelane iz 80 odstotkov recikliranega poliestra, zaradi česar so izredno raztegljive in mehke. Imajo okrogel vratni izrez ter naramnice z naborki, ki se stikajo zadaj. Ta model je na voljo v dveh izvedbah: v tie-dye vzorcu v nežnih, prelivajočih se roza, belih in modrih odtenkih, ter v klasičnem cvetličnem potisku. Obe različici pa ravno tako nudita zaščito pred soncem.